Panta otišao u legendu (VIDEO)

 

Dragan Pantelić, legendarni golman niškog radničkog i Reprezerntacije Jugoslavije preminuo je u 70. godini od posledica koronavirusa.

 

Pantelić je preminuo rano jutros u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

 

Dragan Pantelić rođen je 9.decembra 1951.godine u Lešnici, kod Loznice. U rodnom kraju je i započeo sa fudbalskom karijerom. Iz Rađevca iz Krupnja, kao veliki talenat odlazi u beogradski Grafičar. Sa 20 godina već je bio u niškom Radničkog iz čijih redova stiže i do dresa reprezentacije Jugoslavije.

 

Za Radnički je odigrao 421 utakmicu i što je kuriozitet-postigao čak 23 gola!

 

Kao jedan od najboljih golmana sveta branio je dve sezone za francuski Bordo! Za žirondince je odigrao 67 utakmica i postigao 3 gola.

 

Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica i postigao dva gola. Boje nekadašnje SFRJ branio je na Svetskom prvenstvu 1982.godine u Španiji.

 

Popularni Panta je čak četiri puta igrao je u izabranim selekcijama Evrope i sveta i na taj način, stao rame uz rame, sa najboljim svetskim fudbalerima svih vremena…

 

Nakon završetka igračke karijere u jednom period bio je predsednik Radničkog iz Niša, a u jednom mandatu  i poslanik u Skupštini Srbije.

 

Do pre nekoliko godina bio je angažovan kao trener u mlađim selekcijama Fudbalskog saveza Srbije, a kroz njegovu školu fudbala prošli su mnogi golmani.

 

Razočaran dešavanjima u srpskom fudbalu povukao se na svoj ranč u Malči pored Niša, gde se družio sa prijateljima i posvetio svojoj najvećoj strasti nakon fudbala – lovu!

 

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, a kako je sam isticao, jedno od omiljenih mu je priznanje Sportista godine Niša koje je kao prvi dobitnik pre više do 4 decenija dobio od Sekcije sportskih novinara  Niša.

 

U novinarskim krugovima bio je izuzetno poštovan, ne samo kao golmanska legenda, već i kao čovek “bez dlake na jeziku”.

Serijal koji je realizoavla “South media” nazvan je upravo po njemu – “Zauvek šampioni”.

Datum i mesto sahrane Dragana Pantelića biće naknadno objavljeni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.