OŠ “Ćele kula” najbolja u akciji “Stop! Svi na sport” (VIDEO)

Akcija „Stop! Svi na sport“ koju realizuju Sportski savez Niša i Policijska uprava u Nišu polako postaje tradicionalna. Minulog vikenda niški četvrtaci nadmetali su se u nekoliko zanimljivih sportsko-rekreativnih ali i edukativnih disciplina na terenima sportsko-rekreativnog centra „Vrtop“ u Niškoj Banji.

Još jednom su se kao dobri partneri pokazali Sportski savez i Policijska uprava u Nišu, čiji je zajednički interes edukacija dece i promocija zdravih stilova života.

Celokupna manifestacija koja je ove jeseni trajala tri dana, uz učešće20-ak niških osnovnih škola, podržana je od strane Grada, preko Sekretarijata za omldinu i sport.

Deca su bila na prvom mestu, a da bi se ona okupila u velikom broju svakako da zasluge pripadaju i školskoj upravi u Nišu, koja je imala zadatak da animira škole, učitelje i decu.

Svakako da su deca bila na prvom mestu, ali je itekako važno što su promovisani i obnovljeni sportski tereni na Vrtopu u Niškoj Banji.

Vrtop se pokazao kao odlično rešenje za pripremu više sportsko-rekreativnih poligona…Pripadnici polivcijske uprave proveravali su znanje učenika i njihovu umešnost u timskoj slagalici. Na višenamenskom terenu postavljeni su koišarkaški i dobojkaški poligon.

Odmah tu, pored njih, učesnici ovogodišnje akcije „Stp! Svi na sport” imali su mogućnost da se u organizaciji Škole rolera „Ekstrim“, u revijalnom delu manifestacije, okušaju i na koturaljkama i to učeći od vršnjaka koji uveliko osvajaju medalje gde god se pojave.

Mnogi mališani po prvi put oprobali su se na rolerima, a mnogi od njih na mini pič terenu, po prvi put suočili su se sa orijentiringom.

I tako su četvrtaci išli sa terena na teren, sa poligona na poligon, sa jednog na drugi sport…i gde god bi se našli – dobro bi se snalazili. Po tradiciji, jedan od omiljenijih punktova im onaj gde su mogli da vse oprobaju i u gađanju lukom i strelom.

Na teniskim terenima sportsko-rekreatrivnog centra Vrtop takmičari su se nadmetali i u bazičnim sportovima – atletici i gimanstici. U Atsletskom klubu Železničar i Gimnastičkom klubu Niš zadovoljni su učinkom osnovaca.

A na teniskim terenima, u revijalnom delu, učesnici su mogli da se oprobaju i u tenisu, što su masovno i uradili…Igrali su, ni manje ni više nego sa državnim šampionom, koji je upravo njihovih godina.

Deca su pokazala da itekako imaju motiva da svoju školu predstave u najboljem izdanju. Koliko je velika borba bila potvrđuje i činjenica da su dve škole morale u doigravanje, kako bi konačno bilo jasno, koja od njih je zauzela treće mesto. Na kraju, posle dodatnog odmeravanja snaga u gimnastici Osnovna škola Ivo Andrić osvojila je treće mesto ali i vredne nagrade….

Drugo mesto osvojili su učenici četvrtog razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Niške Banje, koji su se radovali, kao da su najuspešniji…

A ovojesenji pobednik u akciji „Stop! Svi na sport” je ekipa osnovne škole Ćele kula koju je predvodila učiteljica Mirjana Vasilev.

Šampioni iz osnovne škole „Ćele kula“ dobili su pehar, medalje i tablete…a suze radosnice nisu mogli da sakriju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.