Uspeh TAŽ-a na kraju letnje sezone

U Nišu se ovog vikenda, na terenima Teniske akademije Živković, igrao završni masters turnir Teniskog saveza istočne Srbije. . Radi se o turniru koji okuplja po osam tenisera i teniserki, do 12 i do 16 godina, sa najboljim rangom na kraju takmičarske sezone, a na kome su takmičari i takmičarke TAŽ-a osvojili su tri prva, dva druga i tri treća mesta.

U kategoriji teniserki do 12 godina prvo mesto je pripalo takmičarki TAŽ-a, reprezentativki i šampionki države – Emiliji Zdravković. Ona je u finalu bila bolja od Mie Ristić iz Bora sa i savladala je sa 2:0 (6/4, 6/2). Treće mesto je pripalo Anji Stanković, takođe teniserki Akademije Živković. U konkurenciji dečaka do 12 godina, prvo mesto je osvojio Nikola Perić iz Bora, a najbolje plasirani teniser TAŽ-a je bio Nikola Jović koji je zauzeo četvrtu poziciju.

U konkurenciji do 16 godina, teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su bili nemilosrdni prema svojim rivalima i nisu im dali mogućnost za neku od medalja. U muškoj konkurenciji prva tri mesta pripala su TAŽ-u. Šampion je Luka Stefanović koji je u finalu bio bolji od klupskog druga Lazara Danića i nadigrao ga sa 2:0. Treće mesto je osvojio Nikola Cvetanović. A u ženskoj konkurenciji su takmičarke Teniske akademije Živković ispisale svoja imena od prvog do petog mesta. Igralo se neizvesno i krajnje zanimljivo finale, na kraju je Anđela Petrović bila bolja od klupske drugarice Darije Mladenović, savladala je sa 2:1 i ponela šampionsku titulu. Treće mesto osvojila je Lola Radivojević, četvrta je bila Natalija Nikolić, a peta Maša Mitić.

„Fenomenalan vikend za nas, rezultati su samo dokaz da smo dobro radili. Ovim smo potvrdili to što smo osvojili tokom godine. Nije lako da jedan klub ima toliko takmičara i takmičarki u završnici na mastersu, a tek da pokupi tri šampionske titule, brojna druga i treća mesta. Prezadovoljan sam i čestitam svima njima.“ – istakao je predsednik kluba Nikola Živković nakon završenog mastersa.

Tenisku akademiju Živković u narednom periodu očekuju pripreme za zimsku sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.