OKK Sokobanja misli na svoju budućnost negujući mlađe kategorije (VIDEO)

Najmlađi košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba Sokobanja i Košarkaškog kluba Junior iz Niša sreli su se za vikend pod koševima sokobanjske sportske hale. Odigrane su dve utakmice u kojima su učestvovali mlađi pioniri iz takozvane „mini basket“ selekcije i stariji pioniri koji već podsećaju na prave košarkaše.

I dok je za mlađe ovaj susret značio prvo takmičarsko iskustvo, starijima je predstavljao test za takmičarsku sezonu u Regionalnoj ligi, koja ih očekuje od septembra.

Utakmica između pionira Sokobanje i Juniora rešena je pobedom gostujućeg tima, 46:52, ali su buduće zvezde sokobanjske košarke, istakle da im je sama igra važnijaod pobede.

I najmlađe polaznike školice košarke u Sokobanji uskoro očekuju domaćinstva i veći broj mečeva kako bi se integrisali u takmičarski sistem.  Školica, inače, broji oko četrdesetak polaznika, aosim mlađih pionira i pionira, postoji i selekcija pionirki u kojoj trenira petnaestak devojčica. To je, kako ističu predstavnici sokobanjske košarke, uspeh za ovaj gradić u kome je sve manje dece. Zapravo, svim predstavnicima sporta u Sokobanji cilj je da animiraju decu da se bave bilo kojim sportom, pa između ostalog, i košarkom.

A kada je reč o prvom timu Omladinskog košarkaškog kluba „Sokobanja“, cilj da opstane u Prvoj srpskoj regionalnoj ligi -grupa „Istok“ i više je nego ostvaren. Sokobanja je sezonu okončala na visokom četvrtom mestu na tabeli.

Sokobanji, podsetimo, i ovog leta predstoji organizacija tradicionalnog basket turnira „Avgust u avgustu“koji je od prošle godine u sistemu 3X3 Roda prvenstva.

Leto u Sokobanji inače je u znaku sporta, pa samim tim i košarke. Ekipe dolaze na pripreme, a domaćini organizuju druženja i revijalne mečeve koji su, osim što su u sportskom smislu korisni, prava atrakcija za Sokobanjce i brojne turiste. Nema razloga da, i ovoga leta, ne bude tako.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.