Održan IV Šuting čelendž u Malči (VIDEO)

Na popularnom niškom strelištu Malča je, drugog dana vikenda, održan četvrti po redu Šuting čelendž – takmičenje u praktičnom streljastvu koje je još jednom okupilo predstavnike najelitnijih srpskih organizacija i klubova. Reč je o ekstremnoj sportskoj disciplini koja od takmičara zahteva    preciznost, snagu, snalažljivost i smisao za timski rad u situaciji pojačanog fizičkog napora i posebnim prostorno-bezbednosnim uslovima. Pojednostavljeno rečeno, Šuting čelendž podrazumeva da se na terenu trči i puca

 

Osim obaveznih mera bezbednosti pri rukovanju vatrenim oružjem, ovog puta moralo je da se vodi računa i o novonametnutim zdravstvenim merama. Iako je poligon pod vedrim nebom, organizator, kao i svi učesnici, bili su u obavezi da ispoštuju propise u vezi sa zaštitom od korona virusa.To, između ostalog znači da, takmičara nije smelo da bude mnogo, ali su, kako ističe domaćin, učestvovali najbolji i najiskusniji.

 

Hvaljeni strelci pristigli su u Malču iz različitih krajeva Srbije, a svoje ekipe sastavljali su po profesionalnoj, neki po sportskoj, a neki čak i po porodičnoj liniji.

 

Gostoprimstvo takmičarima ukazali su i predstavnici Gradske opštine Pantelej, na čijoj se teritoriji strelište Malča i nalazi.

 

Zanimljivo je da će ova ekstremna disciplina biti podržana i od Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, jer su predstavnici DIF-a sa Katedre za streljaštvo upravo potpisali sporazum o saradnji sa Savezom za praktično streljaštvo.

 

Inače, praktično streljaštvo u Srbiji postoji punih 20 godina i za to vreme je, kao sportska disciplina, imalo i uspone i padove. Trenutno je u uzlaznoj fazi jer se, kako kažu predstavnici ovog sporta, povećava i broj takmičara, ali i broj i kvalitet takmičenja.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.