Odbojkaši Niša u spektaklu savladali šampiona (VIDEO)

Odbojkaši Niša uspeli su da savladaju ekipu ekipu Vojvodine u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije sa 3-2, po setovima 25-27, 25-22, 25-23, 20-25 i 15-11.

Kako i sam rezultat pokazuje bila je to izjednačena utakmica u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu, a domaća ekipa uspela je da stigne do minimalne prednosti pred revanš u Novom Sadu.

Ceo prvi set igrao se poen za poen. I jedni i drugi imali su set lopte, ali je ovaj deo susreta pripao gostima. Vodili su Novosađani i u drugom setu, imali 17-13, ali zahvaljujući dobrim servisima i bloku ovaj deo igre pripada Nišlijama.

U hali „Čair“ vladala je prava odbojkaška atmosfera, uz veliki broj gostiju iz Novog Sada, među kojima su bili i proslavljeni reprezentativci Vladimir Batez i Slobodan Boškan. Na terenu u ulozi kapitena našao se i Miloš Nikić, ali ni tzo nije pomoglo da se savlada nadahnuti domaći tim.

Kod gostiju su  pored Nikića, izuzetno uspešni bili i Perić, Mašulović i Blagojević, dok je kod domaćih, pored vrlo dobrih Ikbajrija sa 19 i Čubrila sa 13, apsolutno dominirao Keita sa 29 poena. Kapitenski doprinos dao je i Milan Stojković.

Nišlije su tako bile uspešnije i za dve nedelje braniće u Novom Sadu minimalnu pobedu od 3-2 i samo 2 poena prednosti, jer je u Nišu odnos u poenima bio 110-108 za domaći tim. U svakom slučaju pobeda koja je pokazala da niški odbojkaši ove godine mogu svakog da dobiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.