Nova pobeda Naise budi visoke ambicije

Kad se aktuelni osvajač kupa i vicešampion Srbije savlada i to na njegovom parketu, sasvim je realno da rastu i ambicije pred nastupajuće prvenstvo. Rukometašice Naise slavile su u pripremnoj utakmici u Aranđelovcu protiv ekipe Bekamenta sa 27-25 (13-11).

Jako ozbiljan pristup imala su oba rivala, mada tome ne idu u prilog čak 3 promašena sedmerca Naise u prvom poluvremenu. Međutim i pored toga ekipa iz Niša je na odmor otišla sa 2 gola prednosti, 13-11.

U drugom delu ekipa Svetislava Jovanovića zaigrala je još angažovanije. Utakmica je odigrana sa puno žara, a  pogotkom Kaće Radović u 55.minutu utakmica je definitivno bila rešena. Naisa je tada povela sa 27-21. Priliku su tada dobile i igračice sa klupe, pa je do kraja bilo podnošljivih za Bekament 25-27.

-Zadovoljan sam pristupom i pobedom. Odigrali smo timski, tako da se veći broj igračica upisao u strelce. Jedino nisam zadovoljan zbog promašenih penala, ali idemo dalje. Do početka prvenstva očekuje nas još jedna kontrolna utakmica – rezimira finiš priprema Svetislav Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

Oboga puta pozitivno je odskočila Teodora Zdravković koja se 5 puta upisala u strelce, dok su po 4 gola postigle Jovana Veljković i Simona Stojanovska.

Do početka prvenstva Naisa će imati još jedan kontrolni meč, takođe u gostima. U subotu u 12,00 sati Naisa igra pripremni meč u Boru.

Prvenstvo u Super ligi Srbije startuje iduće subote, 14.septembra, a Naisa gostuje ekipi Mladosti u Novoj Pazovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.