Nova pobeda Filipa Stankovića u SAD

 

Nišlija Filip Stanković, nastavlja da krči svoj put na profesionalnim ringovima u SAD. Proteklog petka u Majami Springsu u svom 8 profesionalnom boks meču stigao je do 7 pobede. On je u borbi u srednjoj kategoriji savladao Vilijama Lorencija iz Portorika.

 

Filip je inače sin proslavljenog niškog kikboksera, nekada i najboljeg sportiste Niša, Zorana Trše Stankovića, koji je sada u dvostrukoj ulozi – oca i trenera. On nije mogao da skrije zadovoljstvo nakon borbe i kaže da je Filip pobedio daleko iskusnijeg protivnika i to prekidom u prvoj rundi čime je nastavio pohod ka vrhu svetske bokserske rang liste.

 

 

On je još istakao da je ovaj meč okupio i veliki broj srpskih navijača u Majamiju. Oni su bodrili svog zemljaka koji je na jednoj velikoj sportskoj manifestaciji predstavljao Niš i Srbiju u najlepšem svetlu – kaže Stanković.

 

24-godišnji Filip Stanković pre nego što se otisnu “preko bare”, u Nišu se uspešno bavio kikboksom i boksom, ali se pre tri godine opredelio za profi boks karijeru u SAD gde sada živi i vrlo uspešno nastavlja svoju karijeru u Mundo boxing timu, gde radi sa Pedrom Dijazom jednim od najboljih svetskih trenera.

 

 

 

 

 


 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.