Nišlije najbolje na rekreativnom teniskom turniru u Beloj Palanci (VIDEO)

Poslednje dane avgusta u Beloj Palanci, obeležio je, između ostalog, i rekreativni tenis. Odigran je još jedan, deveti po redu, tradicionalni turnir za rekreativce, koji je ovoga puta pripao Milanu Andriću iz Niša. Andrić je u finalu bio bolji od svog rivala, Save Jovića, i pobedio ga sa 2:0 u setovima.

Treće mesto osvijo je nišlija Darko Kocev, koji je u uzbuljivom meču, sa 2 prema 1 u setovima, pobedio domaćinaMarka Kostića.

Najbolji teniseri poneli su iz Bele Palanke unikatne pehare, specijalno dizajnirane za pobednike ovog turnira, a nagradni fond koji im je pripao,  podeljen je na 12 hiljada za prvo, 8 hiljada za drugo i 5 hiljada za treće mesto.

Inače, ovog leta, na turniru je učestvovalo 16 igrača, a organizator kaže da bi ih bilo i više da neke prijave iz centralne Srbije nisu stigle prekasno.

Teniski klub „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke jedan je od najmlađih klubova u regionu, ali beleži sjajne rezultate.

U klubu očekuju da Aleksa, naredne godine, bude među prvih 300 juniora na svetskoj rang listi, što bi za Belu Palanku bio neverovatan sportski uspeh. On je, inače, kao prekaljeni teniser i zvezda belopalanačkih terena, na rekreativnom turniru odigrao revijalni meč sa svojim vršnjakom Lazarem Radenkovićem iz Pirota.

Organizatori ovog događaja, Teniski klub „Niketa Remezijanski“ i Srportsko-rekreativni centar „Banjica“, već sada najavljuju da će jubilarni, deseti turnir za rekreativce, biti pravi teniski spektakl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.