Nišlija se vratio u ABA ligu

 

 

KK Borac Mozzart je doveo novo pojačanje pred početak ABA lige, novo ime u crveno-belom dresu jeste Milan Milovanović (31, 206) košarkaš bogatog iskustva, rodom iz Niša, koji je potpisao ugovor sa klubom na polusezonu, uz opciju produžetka saradnje.

 

Reč je o košarkašu koji je u svojoj karijeri već jednom nosio dres čačanskog tima. Naime, on je od marta 2017. godine, pa narednih nekoliko meseci branio boje KK Borac Mozzart, i to veoma uspešno. A svi u klubu veruju da će tako biti i ovog puta.

 

Inače, Milan Milovanović je svoju karijeru započeo u mlađim kategorijama niškog Ergonoma. Što se tiče prvih seniorskih minuta, iste je zabeležio u dresu FMP-a. Usledili su angažmani u Radničkom FMP, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Mega Vizuri, Balkanu iz Botevgrada, Konstantinu, Finiks Galati, Prijevidzi, onda u Borcu iz Čačka, zatim u Starogradu iz Gdanjska, Trefl Sopotu, Anvilu, Legiji iz Varšave, Krki i na kraju Danenu.

 

Što se tiče klupskih uspeha, novi igrač KK Borac Mozzart je 2013. godine sa Crvenom zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća. Zatim, sa Anvilom je 2019. godine osvojio Superkup Poljske, a 2021. godine Kup Slovenije sa Krkom iz Novog Mesta.

 

Inače, Milovanović je trenutno treći Nišlija u ABA ligi, pre njega je Danilo Tasić potpisao ugovor sa ekipom Studentskog centra, a Aleksa Stepanović je i ove sezone uzdanica FMP-a iz Železnika. Dok niški košarkaši igraju u evropskim i regionalnim takmičenja, u Nišu ne postoji nijedan klub koji bi približno mogao da zadovolji ambicije najkvalitetnijih izdanaka ovog grada. Podsećamo, najviši rang takmičenja za nišku košarku je Prva muška regionalna liga u kojoj učestvuje pet klubova iz Niša.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.