Niški streličari među najboljima u 2023.

Posle malo duže pauze, takmičenja u streličarstvu su dočekala svoj nastavak i u 2024. godini. Ruma je bila domaćin prvog rangirnog turnira na kome su ujedno i dodeljene nagrade za najuspešnije klubove u prethodnoj godini, a Streličarski klub Niš je bio na toj listi i pokupio brojna priznanja.

Naime, Niš je krunisan titulom najboljeg streličarskog kluba u 2023. godini jer su njegovi takmičari sakupili najviše bodova u ukupnom plasmanu. Kako su rezultati bili merilo, nije izostala ni titula najboljeg streličara u seniorskoj konkurenciji koja je pripala Mihajlu Stefanoviću, koji je za sobom ima još jednu izvanrednu sezonu. Ništa manje uspešan bio je i Marko Vulić, koji je proglašen za najboljeg streličara u konkurenciji juniora.

Ovo je samo nastavak uspeha niškog kluba koji je već ustaljeno dobitnik najviših priznanja u streličarskom sportu. Podsećamo da su Nišlije prošle godine osvojile oba kupa Srbije, kako u dvoranskom delu takmičenja, tako i na otvorenom.

Što se samog turnira u Rumi tiče, uspesi nit u nisu izostali.

U konkurenciji seniora olimpijskim lukom Mihajlo i Marko su završili kvalifikacije na prvom i drugom mestu. Kroz eliminacije Marko je završava takmičenje u četvrtfinalu i pao je na 7. mesto, dok je Mihajlo u finalnom meču izgubio od takmičara iz SK Košutnjak te osvaja srebrnu medalju.
U konkurenciji juniorki olimpijskim lukom Danica Nikolić osvojila je srebrnu medalju.
U konkurenciji goli luk seniori, posle malo slabijih kvalifikacija i petog mesta, Dragoljub Majović  stiže do meča za bronzanu medalju, ali gubi taj meč i završava kao četvrtoplasirani.

Do kraja sezone očekuju nas još dva turnira u sklopu sistema takmičenja kupa Srbije kao i državno prvenstvo u dvorani gde se trudimo da odbranimo titulu. Forma naših takmičara je na zadovoljavajućem nivou i sada prelazimo u fazu finalnih priprema pred završetak sezone. Na našu veliku žalost, posle 37 godina po prvi put Niš neće biti domaćin zimskog streličarskog turnira, te će izostati uspesi na domaćem terenu, ali se nadamo da će u narednim godinama ova tradicija biti nastavljena.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.