Niški atletičari uspešni na Prvenstvu centralne Srbije

U subotu je u Kruševcu održano pojedinačno Prvenstvo Centralne Srbije u kategorijama mlađih juniora i seniora, na kome su članovi niških ekipa imali zapažene rezultate.

Hana Ristović, članica „Niškog maraton“, je kao starija pionirka pobedila u kategoriji mlađih juniorki na 800 metara, i tako najavila da će i u konkurenciju sa starijima moći da se bori za reprezentativni dres.

Članovi „Radničkog 2016“ su takođe bili izuzetno raspoložni i na visokom nivou, a pedvodio ih je odlični mlađi junior Gavrilo Antić, sa zlatom u koplju (49,07m – lični rekord) i srebrom u bacanju diska (32,39m – lični rekord), dok je Sara Radulović u bacanju koplja stigla do bronzanog odličja (23,32m – lični rekord), takođe u konkurenciji mlađih juniorki..

Na kraju nr treba zaboraviti i dvojicu odličnih seniora Radničkog. Nikolu Bujakovića koji je u trci na 400 metara osvojio srebro i Mladena Stamenkovića koji je bio treći na dvostruko dužoj deonici.

Naredne nedelje je pojedinačno Prvenstvo Srbije za juniore u Novom Pazaru gde niški atletičari očekuju još bolja ostvarenja.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.