Niška klizačica nastavila niz osvajanja medalja

 

Sofija Rodić klizačica iz Niša, nastavila je niz kada je osvajenje medalja u pitanju. Ona se Evropskog kupa koji je održan u Budimpešti pod nazivom „Olympic Hopes 2022-Budapest“, vratila sa čak tri medalje. Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je preko 170 takmicara iz osam zemalja i to iz Madjarske, Ukrajine, Litvanije, Hrvatske, Česke, Rumunije, Austrije i Srbije.

 

U Sofijinoj kategoriji bilo je ukupno 23 devojčica iz sedam zemalja i Sofija je na tom takmičenju u ukupnom plasmanu uspela da osvoji drugo mesto i u svoj grad donese tri medalje, srebrnu na 500m , bronzanu na 777m i srebro u ukupnom plasmanu.

 

 

„Na ovom prestižnom takmičenju koje okuplja najbolju decu iz Evrope, Sofija je pokazala karkter, sigurnost i želju za što boljem plasmanu, bez imalo treme u trkama.“, kazao je njen otac Petar Rodić.

 

Dodaje i da je pravo uživanje gledati njene trke koje su uvek pune uzbuđenja i Sofija bez obzira koje mesto da osvoji, ona uvek pre i posle trka ima osmeh i srećna je što uopšte može da učestvuje na takvim jakim takmičenjima.

 

Sofija je oborila i nacionalni rekord na 500 i 777 metara. Na 500m je vozila 48.791 sekundi a na 777m je 1:17.495 što su apsolutno do sada najbolja vremena u istoriji brzog klizanja u ženskoj konkurenciji u Srbiji. Ona drži i rekord na 333m koji je 33.375 sekundi.

 

Podatak da joj je na 500 metara u Budimpešti za malo pobeglo zlato jer je devojčica iz Mađarske, koja inače trenira sa Mađarskom juniorskom reprezentacijom, vozila 48.761, a Sofija 48.791, što je itekako vredan rezultat, jer je u Mađarskoj brzo klizanje nacionalni sport u koji se mnogo ulaže.

 

„U ovoj sezoni su pred nama puno takmičenja i nadamo se da će Sofija ostati u ovom ritmu i samim tim nastaviti da ostvaruje što bolje rezultate.“, kazao je Petar Rodić.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.