Nini Stajković srebro na bokserskom “Kupu nacija”

Na bokserskom spektaklu „Kup nacija“ koji je održan u Somboru od 10. do 14. januara 2018. u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Sombora, niška bokserka Nina Stajković osvojila je srebrnu medalju. Nina je inače članica BK “NAISSUS” iz Niša.

Na sedmom po redu tradicionalnom boks turniru za žene borilo se u konkurenciji juniorki (15 i 16 godina), mladih (17 i 18 godina) i seniorki (19 do 40 godina), a učestvovalo je preko 150 bokserki iz skoro 30 zemalja. Nina Stajković je boksovala u konkurenciji juniorki do 63kg. Ona je u polufinalu bila bolja od Vill Jane iz Estonije, a u finalu je od nje bila bolja Indijka Vinka.

„Ponosni smo na organizaciju najvećeg turnira u ženskom boksu u Evropi, kao i visokom ocenom supervizora AIBA-e. Devojke su u ringu pokazale da boks nije samo muški sport, a svojom hrabrošću i bespoštednim borbama publiku ostavile bez daha. Verujem u naše reprezentativke, kao što verujem da neka od njih može i do samog svetskog vrha” – nije krio zadovoljstvo Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Takmičenje je održano u velikoj sali hale Mostonga u Somboru koje je pored sjajnih borbi, radosti i žala zbog izgubljenog meča, svega onogo što sport donosi, obeležilo i veliko interesovanje publike i vrhunska organizacija. Nina je na turniru bila u pratnji trenera Slobodana Kostića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.