(Ne)prijateljska utakmica sa Kineskinjama

Rukometašice Naise odigrale su sa reprezentacijom Narodne republike Kine utakmicu koja može da se nazove svakako, samo ne prijateljskom!

Na meču u hali „Čair“ prštalo je na terenu,  a u grubostima su prednjačile gošće iz Kine. Kako im u pojedinim trenucima ni domaće rukometašice nisu ostajale dužne ne treba da čudi što je na jednoj „prijateljskoj“ utakmici bilo čak 30 minuta isključenja!

Sama utakmica trebalo je da posluži  treneru Naise Svetislavu Jovanoviću da proveri formu svojih igračica pred početak plej ofa u Super ligi Srbije predstojećeg vikenda.

U jednom trenutku izgledalo je da je „veća dara, nego mera“, jer su kineskinje igrale tako grubo, da je, pre svega, bilo neophodno sačuvati igračice od povreda.

U utakmici bez rezultatskog značaja koju je reprezentacija Kine dobila sa 30-23 (15-12), ipak je moglo da se vidi na koje igračice trener Naise može da računa, ali na koje i ne može. Sa druge strane, kod kineskinja dobro su se pokazale golmanke koje su odbranile veliki broj „zicera“ i najzaslužnije su za pobedu svoje ekipe.

Reprezentacija Kine već se sastajala sa ekipom Jagodine, a  u okviru turneje po Srbiji, nakon utakmice sa Naisom u planu je i meč sa Bekamentom.

Naisa prvenstvenu sezonu nastavlja u subotu 30.marta kada u 1.kolu plej ofa dočekuje ekipu Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.