Nakon preskočenog kola, Radnički u subotu na noge Crvenoj zvezdi (VIDEO)

Fudbaleri Radničkog sutra od 18.05 sati gostuju Crvenoj zvezdi, u utakmici 10. kola Superlige Srbije.

Derbi meč na stadionu Rajko Mitić u Beogradu najavili su šef stručnog štaba Nikola Trajković i golman ekipe, Dragan Rosić.

 

Prvi trener niške ekipe, Nikola Trajković, svetan je težine zadatka koji je pred njegovim izabranicima u duelu sa šampionom Srbije, kao i momenta u kome ovaj ovaj meč dolazi.

-Žao nam je što je odložena utakmica 9. kola, u kojoj je trebalo da dočekamo Železničar. Rezultati u nekoliko prethodnih utakmica davali su nam razloga da sa puno samopouzdanja odigramo taj meč. Naravno, razlozi odlaganja potpuno su opravdani. Mi smo u ovih osam odigranih kola imali čak šest gostovanja, pa naš trenutni plasman na tabeli treba sagledati i u tom svetlu.

 

Trajković je nastavio, govoreći o kvalitetima Crvene zvezde.

-Jasno je da Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije pravi momentum za njih, ali, poznajući sve ljude koji rade u tom klubu i njihov mentalitet verujem da je tamo usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri i odgovorni. Defanzivno moramo biti koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, a ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da igrači ne budu u nekom grču, već da iskoriste stadion, ambijent i teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Ovakve utakmice su uvek velike pozorenice za naše igrače. Drugi veliki klubovi cene vas onoliko koliko želite da im se suprotstavite.

 

Кada je kadrovska situacija u pitanju, Trajković je sugerisao da još uvek ne može biti siguran u kom će sastavu nastupiti u Beogradu.

-Jutros se tri igrača požalilo na stomačni virus, oni će, naravno, svi putovati, verujem i da će biti spremni, ali ne bih govorio o imenima. Ako govorimo o nekom skautingu protivnika, oni su kroz pripremne utakmice igrali sistem 3-4-3, sličan našem i tu bismo mi verovatno izašli sistem na sistem. Imamo informacije da je Zvezda duel sa Partizanom spremala sa četiri igrača u zadnjoj liniji, tako da moramo da imamo opciju A i opciju B. Nećemo uvek stajati samo u niskom bloku, iako će Zvezda svojim kvalitetom u njega pokušati da nas uvuče. Imamo ideju da u određenim momentima utakmice izađemo visoko, pa zatim srednji blok. Ako nas Zvezda uvuče u niski blok – trenirali smo i to, da probamo da odatle izađemo u tranziciju. Svakako da nismo vežbali samo defanzivu, radili smo i na ofanzivnim principima. Treba da pokušamo da igramo našu utakmicu i našu igru.

 

Golman ekipe, Dragan Rosić, naglasio je da uvek s nestrpljenjem iščekuje duele sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

-Ne mogu da kažem da ne može puno da se izgubi sutra. I te kako može. Važno je da se u tu utakmicu uđe spremno i motivisano. Ne možemo da pretimo Crvenoj zvezdi, svesni smo da svaku našu neozbiljnost oni mogu kazniti. Mi ćemo dati sve od sebe da sutra sprečimo Zvezdu da ostvari pozitivan rezultat.

 

Glavni sudija ovog meča biće Pavle Ilić iz Кragujevca, a pomoćnici će mu biti Marko Nikolić i Aleksandar Govedarović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.