Naisine “nade” iz kola u kolo potvrđuju kvalitet

Rukometašice Naise 2 potvrdile su kvalitet i ubedljivo, u zaostaloj utakmici Prve lige Istok, savladale ekipu Dubočice iz Leskovca sa 28-20 (10-9).

Lider ove ekipe Sanja Stamenković igrala je kapitenski i sa 10 postignutih golova vodila svoj tim do nove pobede.

Trener ekipe Tanja Kostić rekla je da je zadovoljna izdanjem svoje ekipe, imajuću u vidu da u celoj ligi mlade rukometašice Naise igraju pretežno protiv znatno iskusnijih ekipa.

Da prva ekipa Naise ima na koga da se osloni u budućnosti, dokaz su Sanja Stamenković i Magdalena Petković  koje su priključene prvoj ekipi već neko vreme, baš kao i  Katarina Ivanović, koja je kod trenera Svetislava Jovanovića treći golman. O kvalitetu svedoči i poziv za okupljanje selekcije centralne Srbije RSS-a u Jagodini i Svilajncu, gde su za godište 2001/02 pored Sanje Stamenković i Magdalene Petković,  pozvane i Selena Bogdanović i Lidija Ivković, a za godište 2003/04 Andrijana Vavan, Nađa Vukadinović, Maša Rosić, Emilija Aranđelović i Milica Stojanac.

-Prošle godine smo završile kao drugoplasirane u ligi, pretprošle smo bile prve, ali imajući u vidu da nam je prva ekipa u Super ligi nemamo mogućnost da se plasiramo u viši stepen takmičenja. Trenutno smo na četvrtom mestu, ali nam taj rezultat nije primaran, jer nam je prioritet da razigravamo mlađe igračice koje predstavljaju budućnost Naise…Trenutno “gro” ekipe čine igračice koje imaju 15-16 godina. Ima tu zaista kvaliteta. Recimo, Nađa Vukadinović zaista napreduje velikom brzinom i izrasta u igračicu koja bi trebalo da raskošni talenat pokaže i u prvoj ekipi kada za to dođe vreme. Za mlade igračice je jako bitno da imaju minutažu i da što više vremena provode na terenu – ističe Tanja Kostić, prvi trener Naise 2.

Drugu ekipu budno prati  Tatjana Ranđelović, nekadašnja golmanka, a sada član UO Naise. Ona ističe da je Naisina škola rukometa uvek bila rasadnik talenata i da u mlađim reprezentativnim selekcijama uvek ima pokoja igračica iz Naise. Tatjana Ranđelović  posebno je zadovoljna golmankama i u drugoj ekipi i u školi rukometa.

Niš, sala  OŠ“Mika Antić”. Gledalaca: 100. Sudije: Cvetković Milica, Nikolić Daniel (Leskovac). Sedmerci:  Naisa 3 (2), Dubočica 2 (0). Isključenja:  Naisa  4 minuta, Dubočica 8 minuta.

NAISA 2: N. Stamenković 2, Cvetković, Stojanović 5,  Ivković, Bogdanović, Milovanović, Vukadinović 3, S.Stamenković 10, Rajković 1, Petković 3, Đorić 3, Ivanović, Marelj, Timotijević 1.

DUBOČICA: Milovanović, Mitrović, Gligorijević 1, Đorđević, Kostić 7, Nikolić, Manojlović 6, Lazarević, Radović, Tasić 4, Stojanović 1, Zdravković, Mitrović, Petković 1, Manojlović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.