Naisa na korak do boda (VIDEO)

 

Malo je falilo da Naisa već na startu šampionata napravi iznenađenje i otkine bod favoritu, ekipi Bekamenta.

 

Imala je Tamara Simonović šut za izjednačenje, ali se umesto mreže – zatresla stativa, za konačnih 25-26 (13-18).

 

Loše je Naisa otvorila meč, što je, kako se ispostavilo i odlučilo pitanje pobednika.

 

U 11.minutu Bekament je vodio sa 7-2. U tim trenucima dominirala je golmanka Bekamenta Marija Simić, koja je na kraju, sasvim zasluženo, ponela epitet igračice utakmice. Pored nje, izuzetno je raspoložena bila i Zoe Petrović, koja je rešetala gol Naise sa levog krila.

 

Imala je i Naisa svetlih trenutaka  u prvom delu, kada je recimo, Sanja Stamenković sa igračem manje, smanjila na 4 gola zaostatka.

 

Ipak, podatak da su sva tri golmana Naise imala svega 3 odbrane u prvom delu, dovoljno govori da se od 13-18 na poluvremenu i nije moglo mnogo bolje.

 

U drugom delu – drugačija slika!

 

Sam početak drugog dela nije nagoveštavao neizvesnu završnicu. Prednost sa poluvremena je čak i uvećana, da bi u jednom trenutku počela da se topi.

 

U 48.minutu Sanja Stamenković kruniše golom odličnu asistenciju Olivere Nikolić, čime Naisa stiže na 3 gola zaostatka, 20-23.

 

Nekoliko trenutaka kasnije viđen je i najlepši potez na utakmici. Opet je Sanja Stamenković glavni akter, kada „cepelin“ sa krila od Teodore Petković pretvara u pogodak.

 

Na drugoj strani, razbranila se i Kosanović na golu Naise. Niška publika je sve glasnija, a prednost Bekamenta se topi, najpre na 2 gola, a nakon pogotka Simonovićeve i na samo 1 gol, 25-26!

 

Na 30 sekundi pre kraja Kosanovićeva brani sedmerac Ani Tomković, a Naisa dobija priliku da stigne do boda!

 

Pokušava iz skok šuta Tamara Simonović, ali se isprečila stativa!

 

Naisa jeste poražena sa 26-25, ali je drugi deo dobila sa 4 gola razlike i pokazala da nijednoj ekipi neće biti lako u Čairu.

 

Loše se branila Naisa u prvom delu, a tokom celog meča slaba je bila realizacija sa krila. Da je samo broj tehničkih grešaka bio manji  imala bi Naisa možda šansu i da osvoji ceo plen.

 

Ovako, minimalan poraz, uz konstataciju da je Naisa igrala  bez povređene Jovane Veljković, a  treneru Đorđu Teodoroviću dodatne probleme donele su povrede najpre jednog pivota – Milice Mihajlović, a kasnije i drugog-Sanje Stamenković.

 

Naisa naredne nedelje, u 2.kolu, gostuje ekipi Pančeva.

 

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca 400. Sudije: Đorđe Jevtić, Miloš Jevtić (Lazarevac). Sedmerci: Naisa 3 (2), Bekament 7 (5). Isključenja: Naisa 8 minuta, Bekament 6 minuta.

ŽRK NAISA: Kosanović, Ivanović, Nedeljković, B.Stojanović, T.Petković 1, Milošević, Đurović 1, Simonović 6, Mladenović, M.Petković, J.Stojanović 1, Stamenković 5, Nikolić 8, Milovanović 2, Rajković, Mihajlović 1.

ŽRK BEKAMENT: Simić, Mitrović 1, Arsenijević, Radojičić 1, Preković 3, Bokarić 4, Anić, Petrović 7, Malenović, Milivojević, Mirković, Krstić 5, Ivković, Simić, Cvetković, Tomković 5.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.