Mosor osvojio Prvenstvo u planinskom trčanju

Ultra-maratonskom trkom na Stolovima kod Kraljeva završeno je ovogodišnje Prvenstvo u planinskom trčanju koje premijerno ove godine organizuje Planinarski savez Srbije. Stazu dužine 65.3 km sa usponom od 3110m i spustom od 2450m uspešno je savladalo 37-oro takmičara. Start je bio kod manastira Žiča na dan proslave 800 godina autokefalnosti SPC, a cilj na Goču.

Pobednici su Nevena Rajković članica PK Vidlič iz Pirota ispred Maje Milosavljević iz PSK Jastrebac iz Kruševca i Dragane Milanović iz PAK Mosor iz Niša u ženskoj konkurenciji i Željko Radović iz PSK Balkan Beograd ispred Ratka Maksimovića iz istog kluba i Milijana Dimitrijevića iz kluba PED Kosjerić. Beograđani iz PSK Balkan su i ekipni pobednici ove trke Ispred ekipa PAK Mosor iz Niša i PSK Spartak iz Subotice.

Ekipa PAK Mosora bila je u sastavu:
žene:
Dragana Milanović – 3. mesto
Ivona Velimirović – 4. mesto
Jadranka Tasić – 9. mesto
muškarci:
Aleksandara Stanković – 9. mesto
Dragan Stojiljković – 11. mesto
Đorđe Stamenković – 16. mesto
Dobrica Radojković – 21. mesto

Posle pet trka okončano je Prvenstvo u planinskom trčanju PSS. U generalnom plasmanu  ekipa PAK Mosora zauzela je prvo mesto, a članica kluba Dragana  Milanović je druga u konkurenciji dama.

Ovogodišnje Prvenstvo u planinskom trčanju PSS okupilo je 163 takmičara i 36 klubova članica Planinarskog saveza Srbije. Svečanost dodele priznanja najboljima u svim takmičarskim disciplinama Planinarskog saveza Srbije biće održana u Beogradu 11. decembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.