Milorad Kosanović pred meč sa Vojvodinom: Verujem u dobar ishod

U osmom kolu Superlige Srbije Radnički će na Čairu ugostiti novosadsku Vojvodinu. Meč počinje u 18h.

Posle dvonedeljne pauze, zbog reprezentativnih obaveza, fudbal se vraća na superligaške terene. Prvi meč biće odrigan na Čairu. Pauzu su u niškom timu iskoristili da otklone greške koje su do sada pravili i bolje se pripreme za nastavak prvenstva.

Čeka nas jedna neprijatna utakmica. Vojvodina posle dužeg vremena beleži odlične rezultate, tako da je pred nama ozbiljan posao. I oni dolaze ovde sa velikom željom da osvoje sva tri boda, što mi naravno ne smemo da dozvolimo. Bez obzira na poteškoće u kojima se nalazi Radnički od početka priprema pa do danas, nemamo pravo da puštamo nikome ništa i da unapred kažemo da nešto ne možemo. U našem timu ima puno kvaliteta i mi možemo da se suprotstavimo svakom timu u ovoj ligi, pa tako i Vojvodini. Očekujem da odigramo mnogo bolji meč nego prošla dva, mnogo agresivniji i nadam se da ćemo uspeti da izborimo povoljan rezultat, što bi bilo jako dobro u ovom momentu. Ne plašimo se nikoga, napašćemo ih i ja verujem u dobar ishod, govori Kosanović.

Ono što je izvesno u oči duela sa Vojvodino jesu promene u timu.

Imamo dvojicu novajlija koji su spremni da nam pomognu i očekujte prirodnu postavu, za razliku od onih  do sada kada smo morali da se „krpimo“ na određenim pozicijama, posebno u veznom redu. Treba nam vremena da sve ovo postavimo onako kako treba. Mnogi zaboravljaju da mi sada imamo samo trojicu igrača iz prošle sezone, koja je bila istorijska za Radnički. Ko se razume u fudbal zna koliko je to teško nadoknaditi. Pa i ja još nisam siguran koji je tim ovde najbolji. Imamo i problem jer u ekipi imamo sedam stranaca, a trojica ne mogu da budu u protokolu zbog propozicija, pa i tu moram da  vagam koga da ne „skinem“ za utakmicu a da to bude najmanje opasno po tim, zaključio je strateg Nišlija.

Radnički se nalazi na petoj poziciji na tabeli sa 13 bodova, tri više ima Vojvodina koja je druga.

FOTO: FK Radnički

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.