Milan Tubić u stručnom štabu U15 reprezentacije

 

Kada je o niškoj muškoj košarci reč lepe vesti stižu uglavnom vezane za pojedinačne uspehe Nišlija, i to skoro uvek onih koji su napustili rodni grad jer su u drugim mestima dobili uslove da pokažu svoj puni kvalitet. Ipak, krajem prošle kalendarske godine jedna takva je došla vezana za trenera koji je (još uvek) u Nišu. Milan Tubić je pozvan u stručni štab U15 reprezentacije Srbije gde obavlja funkciju pomoćnika selektoru Vladimiru Zlatanoviću.

 

Zlatanovića niška publika poznaje iz “zlatnih dana” Konstantina, kada je bio pomoćnik Marku Cvetkoviću, a Milan Tubić je sa ovom generacijom dečaka bio na zimskom i letnjem Razvojno trenažnom centru, a i na okupljanju prošlog leta kada su bili U14 selekcija. Zlatanović je Tubića pozvao da mu bude prvi pomoćnik i da pripreme selekciju dečaka 2008. godišta za leto 2024. godine kada je Evropsko prvenstvo za kadete.

 

“Privilegija i čast je raditi reprezentaciji svoje zemlje. Dugo godina sam u sistemu RTC i pratim sve generacije. Mislim da sam upoznat sa svim igračima od generacije 1995. do rođenih 2008. godine. Kada je stigao poziv mog prijatelja Zlatanovića nisam se dvoumio ni trenutka. Odmah smo razgovarali o karakteristikama igrača, načinu i principima rada i igre, što smo u delo sproveli na okupljanju i na utakmici protiv Republike Srpske. Raditi sa najkvalitetnijim igračima je nešto što i trenera čini boljim” – istakao je Tubić za “Sport juga”.

 

 

Okupljanje U15 reprezentacije bilo je od 25. do 28 decembra, a poslednjeg dana je u Bosanskoj Gradiški na Saboru sporta odigran i meč protiv selekcije Republike Srpske, gde je selekcija na čijoj klupi je Tubić slavila rezultatom 72:52.

 

Za druge veće gradove u Srbiji možda i nije velika vest kada neki košarkaški stručnjak uđe u stručni štab reprezentacije, ali je u Nišu to prava senzacija. Pre Tubića su u muškoj košarci to ostvarili samo Milan Josić i Marko Cvetković. Obojica su bili članovi stručnog štaba više mlađih selekcija reprezentacije Srbije, dok je Josić bio i selektor kadetskog nacionalnog tima naše zemlje. U ženskoj košarci je Dragan Ratković stigao i do olimpijske medalje kao deo stručnog štaba Marine Maljković.

 

Milan Tubić već nekoliko sezona vodi mlađe kategorije Konstantina u najkvalitetnijim srpskim takmičenjima, a ove sezone je dobio šansu i da vodi seniorski tim. Konstantin je lider na polusezoni u istočnoj grupi Prve regionalne lige, nakon jedanaest odigranih kola ima stoprocentan učinak pobeda.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.