Meč sezone za niške košarkašice

 

Istovremeno dok je niška košarkaška javnost bila skoncentrisana na Kup “Radivoj Korać”, košarkašice Studenta su na teškom gostovanju u Boru savladale domaći Rudar rezultatom 63:60. Tom pobedom su se “studentkinje” vratile na pravi kolosek i u prilici su da stignu do cilja postavljenog pre početka sezone, povratka u Prvu žensku ligu Srbije. Na tom putu trenutno im stoji prepreka u vidu Proletera koji u petak dolazi u Niš. Studentu je potrebna pobeda od pet i više razlike da prestigne tim iz Zrenjanina na tabeli i u završnici sezone izbije na drugo mesto koje vodi u viši rang.

 

Košarkašice Studenta prati niz problema ove sezone, počevši od finansijskih koji dele sa svim sportskim kolektivima u gradu, pa do kadrovskih zbog čestih povreda i nekoliko promena u sastavu. Poslednja zabrinjavajuća vest je izostanak kapitena Mine Đorđević koja je sjajno igrala ove sezone, ali do kraja više neće moći da pomogne saigračicama. Iz Studenta ne traže alibi zbog situacije, ali traže podršku publike za meč u petak, kažu, najvažniji u sezoni.

 

Student dočekuje ekipu Proletera u petak od 19 časova u hali “Čair”, a ulaz je slobodan. Važnost meča je ogromna, kolektiv renomea niškog gradskog kluba zaslužuje igre u najviše rangu srpske košarke. Često čujemo komentare da Nišu nije potrebna organizacija poput Kupa “Radivoj Korać” jer tamo nema niških klubova, a kada igraju niški klubovi publike na tribinama nema. Sada je odlična prilika da Nišlije pokažu da vole sport i mogu da pomognu Studentu da dođe do preko potrebne pobede od pet ili više razlike.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.