Fudbalerke Mašinca počele pripreme za drugi deo sezone (VIDEO)

Mašinac upalio motore

Nizom sastanaka i tradicionalnim koktelom u restoranu Mašinac, istoimeni klub počeo je pripreme za prolećni deo sezone. Na “prozivci” su pored igračkog kadra i stručnog štaba, bili prisutni i svi članovi Upravnog odbora.

Mašinac je i ove sezone u nezavidnoj situaciji, pošto “zimuje” na poslednjoj, osmoj poziciji na tabeli, sa svega tri boda na svom kontu. Najveći oponenti u borbi za opstanak, Vojvodina i Radnički 1923, imaju po šest bodova više u odnosu na “zelene”.

Do kraja regularnog dela sezone ostala su još tri kola, nakon čega će uslediti plej-of, odnosno plej-aut doigravanje, tačnije, još šest dodatnih kola. Dakle, Mašinac do kraja sezone ima još zbirno devet utakmica, u kojima će tražiti “slamku” spasa.

Pored toga, predstoji i takmičenje u Kupu Srbije, koje je samo po sebi specifično. Ukoliko se u istom, žargonski rečeno, “otvori” žreb, Mašinac bi mogao da dogura do same završnice, pa bi uz potencijalni opstanak u elitnom rangu, sezona bila u potpunosti spašena.

Mašinac će bazični deo priprema odraditi u Nišu, gde će se tokom prve dve nedelje fokusirati na fizičkoj spremi, pa tek onda na rad sa loptom. U planu je i putovanje na mini pripreme u Grčku ili Bugarsku, gde će biti odigrano nekoliko kontrolnih mečeva. U prilog tome ide znatno bolja finansijska konstrukcija, jer je klub pronašao način da obezbedi budžet dovoljan za isplatu dugovanja, a ujedno i za pripreme, odnosno završetak sezone.

Bitno je istaći da nije bilo odlazaka, a da je igrački kadar pojačala Jovana Ilić, povratnica u klub, koja dolazi iz Radničkog 1923. U narednim danima očekuju se nova pojačanja, a kako je najavljeno, biće i inostranih angažmana.

-Iskreno da kažem, mi se nalazimo u jednoj maltene nemogućoj misiji. Na sastanku Upravnog odbora zauzeli smo krajnje optimističan stav, a to je da ćemo se boriti do samog kraja. Klub je rešio osnovnu stvar, finansijsku konstrukciju. U dogovoru sa Gradonačelnicom, dogovorili smo novu finansijsku injekciju za klub, kako bi ove pripreme i takmičenje u nastavku sezone odradili na najbolji mogući način. Ja verujem da će Mašinac biti hit ovog prolećnog dela i da će sačuvati superligaški status, što je od velikog značaja. Raduje me činjenica da nije bilo odlazaka iz kluba, devojke su tako iskazale poverenje svemu što radimo i hvala im na tome. Angažovali smo već jedno pojačanje, u pitanju je Jovana Ilić, koja je već igrala kod nas, a potom je bila u Radničkom iz Kragujevca, odakle se vratila ovde. U narednim danima očekujemo još pojačanja, a u planu je i inostrani angažman, čime ćemo imati jednu širu sliku-počeo je Perica Krstić, predsednik kluba.

Usledio je detaljniji prikaz plana priprema.

-Devojke će tokom prve dve nedelje priprema raditi na podizanju fizičke spreme. Dakle, radiće sa stručnim kadrom u teretani. Tek nakon toga će uslediti rad sa loptom, a onda su planirane mini pripreme, najverovatnije u Grčkoj. U planu je da se u periodu od 15-20 februara otputuje u Grčku, gde će se odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Već je dogovoren duel sa PAOK-om i najverovatnije Kardicom, a traži se i treći rival. To će biti dobri ispiti za nas, s obzirom na to da je šampionat Grčke u punom jeku i da ćemo za protivnike imati ozbiljne ekipe. Po povratku u Niš odigraćemo još nekoliko trening utakmica i mislim da ćemo nakon toga u potpunosti biti spremni za ono što nas očekuje. Pre nastavka šampionata Srbije, 2. marta igra se osmina finala Kupa, pa nas 9. marta očekuje duel sa Crvenom zvezdom, gde sigurno nećemo biti sa “belom” zastavom-dodaje Krstić.

Fudbalski otac Mašinca, pored toliko željenog opstanka u ligi, upravo u Kupu Srbije vidi spas sezone. Jer, kako kaže, to je jedno specifično takmičenje, pa bi plasman u samu završnicu upotpunio utisak.

-Kao što znate, Kup je jedno zaista specifično takmičenje. Primarni cilj Mašinca jeste opstanak u eliti, ali bi dobar rezultat u Kupu dao jednu dodatnu težinu celom prolećnom delu sezone. Mi u ovom momentu još uvek ne znamo ko će nam biti rival u osmini finala, ali ko god da bude, daćemo sve od sebe da doguramo što dalje. Dakle, Mašinac je pronašao način kako da se finansijski stabilizuje, klub sprovodi opširne pripreme i daće sve od sebe kako bi zadržao superligaški status. Od velike važnosti je da Mašinac kao jedini predstavnik čitave južne Srbije opstane u eliti. Mašinac je ime i brend koji mora da bude sačuvan-podvukao je Perica Krstić, predsednik najtrofejnijeg ženskog fudbalskog kolektiva u zemlji.

Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se 9. marta, utakmicama 12. kola. Lider je Crvena zvezda, a titulu brani subotički Spartak.

tekst: Petar Dubljević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.