Marko Cvetković trener Konstantina

U niškom klubu konačno kreću sa mrtve tačke.

Ljubitelji košarke u Nišu konačno su dočekali i lepu vest iz Konstantina. Nakon jednogodišnjeg boravka u Slovačkoj u Niš se vratio Marko Cvetković i preuzeo je klupu kluba u kome se potpuno afirmisao kao trener. Cvetković i za vreme svog četvorogodišnjeg boravka u Konstantinu nije bio bez problema, ali je uprkos njima uspeo da zabeleži najveće uspehe niške muške klupske košarke. Ipak, situacija u kojoj danas preuzima klub znatno se razlikuje od prethodnih sezona.

U ovom trenutku Cvetković nema na raspolaganju ni igrački kadar, a još uvek se ne zna ni u kom rangu takmičenja će nastupati Konstantin. Po plasmanu iz prošle sezone mesto im pripada u Drugoj muškoj ligi Srbije, ali se očekuju izvesna pomeranja zbog formiranja regionalne ABA 2 lige, pa se konačne odluke o učesnicima svih takmičenja očekuju u drugoj polovini septembra.

Veći problem niškom stručnjaku predstavlja još jedno propušteno leto i kasno okupljanje igračkog kadra. Konstantin nije izvukao pouke iz prošle sezone kada je iz istih razloga ceh platio ispadanjem iz Košarkaške lige Srbije. Cvetković za prvi trening, zakazan u ponedeljak uveče, na raspolaganju ima par mlađih igrača iz prošle sezone i igrače iz juniorskog tima koji se spremaju za kvalifikacije za Juniorsku ligu Srbije. Najveći broj srpskih timova već igra pripremne utakmice i ima formiranu osnovu tima, dok Konstantinu tek predstoji okupljanje igrača sa ne baš bogatog srpskog igračkog tržišta. Tako da, Marka Cvetkovića čeka ne baš zahvalna uloga i zadatak da vrati Konstantin na stare staze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.