Košarkaši Konstantina konačno započeli pripreme za “bilo koju” ligu (VIDEO)

U ponedeljak 4. septembra sa pripremama za novu sezonu krenuo je i niški Konstantin. Najuspešniji košarkaški kolektiv u gradu suočen je i ovog leta sa mnogim problemima, pripreme započinje izuzetno kasno u odnosu na ostale timove, još uvek nema formiran sastav, a zbog opšte konfuzije u srpskoj klupskoj košarci, ne zna ni koji će rang takmičenja igrati.

Ipak, da stvari kreću u boljem pravcu nagovesštava to što se na mesto prvog trenera vratio Marko Cvetković, pod čijim vođstvom je Konstantin ostvario najveće uspehe u istoriji niške muške klupske košarke. U novom mandatu čekaju ga potpuno novi izazovi.

Marko Cvetković, uz asistenciju trenera juniorskog tima Slaviše Stošića i kondicionog trenera Martina Georgijeva, okupio je 14 košarkaša na prvom treningu, od kojih su većina juniori. Od igrača iz prošle sezone trenirali su trenirali David Dojčinović, Jovica Anđelković, Lazar Mladenović, Dušan Stanković, Miša Milojević i Ilija Milojković. Iz juniorskog tima priključeni su Vukašin Tasić, Marko Popović, Aleksa Pešić i Jovan Jovanović. Iz Nibaka su stigli Martin Sotirov i Mihailo Stanković, a iz Bugarske je došao Hasan Čauš (17), ponikao u Levskom i Buba basketu, te Đorđe Đokić (19), koji je stigao iz zaječarske Mladosti.

Poseban problem Cvetkovićevom timu predstavlja suženi manevar oko dovođena igrača jer se septembarski prelazni rok završava u utorak 5. septembra, a nakon toga od ranga takmičenja zavisi koliko se još igrača može dovesti u tim, pa je zato niškom timu bolja opcija igranje u elitnom srpskom takmičenju.

Najveći broj srpskih timova već igra pripremne utakmice i ima formiranu osnovu tima, dok Konstantinu tek predstoji okupljanje igrača sa ne baš bogatog srpskog igračkog tržišta. Tako da, Marka Cvetkovića čeka ne baš zahvalna uloga i zadatak da vrati Konstantin na stare staze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.