Konstantin slab i za drugu ligu – težak poraz u prvom kolu (VIDEO)

U utakmici prvog kola Druge muške lige Srbije u košarci Konstantin je dočekao ekipu užičke Slobode. Meč je odigran u sali Osnovne škole “Dušan Radović”, a gosti iz Užica su ostvarili sigurnu pobedu 94:70.

I pre početka lige bilo je jasno da je pred Konstantinom izuzetno teška sezona, što se u prvoj utakmici i potvrdilo. Mladi igrači trenera Marka Cvetkovića jednostavno nisu zreli za rang takmičenja koji igraju. Problemi niške ekipe nisu novi, traju od početka prošle sezone i još uvek im se ne nazire kraj. Nije pomogla ni činjenica što su tek pre par dana saznali rang takmičenja u kome će ućestvovati u novoj sezoni, zbog sukoba između Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaške lige Srbije. Iako deluje čudno, za niški tim je bilo bolje da igra viši rang takmičenja, zbog više prelaznih rokova i mogućnosti dovođenja novih igrača.

Ipak, ono što može da raduje ljubitelje niške košarke je da ekipa izgleda mnogo bolje nego u pripremnom periodu, primetan je pečat trenera Marka Cvetkovića.  To se najbolje videlo u prvom delu utakmice protiv Slobode, Konstantin je u tom periodu kontrolisao skok, gostima dozvolio samo jedan ofanzivni. U napadu je skoro svaka akcija završavana šutem na koš iz izgrađenih pozicija.  Problemi su evidentni u odbrani, gosti su zahvaljujući čestim uzastopnim blokadama dolazili do samog koša i lakih poena, a kako je vreme odmicalo i njihova prednost se povećavala, mladim igračima niškog tima je popustila koncentracija i odigrali su drugi deo bez potrebnog nivoa energije.

U pobedničkoj ekipi fantastičnu partiju je pružio Stefan Simić, meč je završio sa 28 poena i rejtingom korisnosti 48. Kod domaćina Luka Živković je zabeležio 16, a Jovan Drljača 11 poena. Konstantin će I u drugom kolu igrati pred svojim navijačima, a u goste mu dolazi povratnik u drugoligaško društvo, ekipa leskovačkog Zdravlja.

Konstantin – Sloboda 70:94 (14:25, 16:19, 19:26, 21:24)

Konstantin: Dojčinović 3, M.Stanković, Milojević 6, Drljača 11, Anđelković 6, Đokić 5, Sotirov 4, Mladenović 2, Đorđević 3, Simović 4, Živković 16, D.Stanković 10.

Trener: Marko Cvetković

Sloboda: Simić 28 (8sk), Trajković 1, Anđić 5, Roganović 7, Žunić 8, Miličević, Otašević 11, Jokić, Ilić 11, Marić 12, Krstić 2, Radić 9.

Trener: Vladimir Lučić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.