Komisja FSS izdala licencu i Vojvodini i Mladosti i Radničkom – Nišlije ipak bez Evrope i ove godine

Dana 26.05.2017. godine, Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da se, na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izdaju licence za takmičenja u organizaciji UEFA, FK Vojvodina, FK Mladost i FK Radnički, odnosno klubovima koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma u žalbenom postupku. Na taj način nisu se ispunila očekivanja čelnika i navijača kluba sa Čaira da će jedna od bolje plasiranih ekipa ostati bez evropske licence što bi dovelo do toga da Radnički posle dugo, dugo godina zaigra u evropskim takmičenjima.

Komisija je na kraju i zamerila”pojedinim klubovima” da su se suprotno sportskom fer pleju, obraćali administraciji za licenciranje, kao i javnosti, određenim procenama da li ostali klubovi, učesnici u postupku, ispunjavaju kriterijume ili ne, sa namerom da na kraju takmičarske sezone dovedu u pitanje regularnost takmičenja i ostvarene rezultate na terenu, smatrajući da to svakako može da ugrozi sam postupak licenciranja

Jasno je da se primedba odnosila na sugerisanje iz niškog kluba da se ekipi Mladosti iz Lučana ne odobri UEFA licenca. Međutim sa Čaira najavljuju da se sa žalbama neće tu zaustaviti jer se planira obraćanje i UEFI  po istom pitanju.

Naime, administracija za licenciranje pri FSS će u predviđenom roku, odnosno do 31.05.2017. godine, obavestiti nadležni sektor u okviru UEFA, koji klubovi sa teritorije FS Srbije su dobili licence za učestvovanje u takmičenjima u organizaciji UEFA, ali sam postupak prijema u klupska takmičenja UEFA potpada pod isključivu nadležnost organa UEFA, koji donose konačnu odluku o prijemu kluba u takmičenje UEFA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.