KK Fair Play – nova nada za nišku košarku (VIDEO)

Grupa košarkaških radnika, poznatih u Nišu,a u poslednje vreme bez angažovanja u lokalnim klubovima odlučila se za osnivanje novog košarkaškog kolektiva u ovom gradu. Formiran je Košarkaški klub Fair Play koji je put ka vrhu krenuo od najnižeg stepena takmičenja, Letnje lige. Iako u startu imaju respektabilan igrački, a posebno organizacioni kadar nisu želeli da preskaču stepenike.

Dokaz ozbiljnosti i velikih ambicija u startu je angažovanje Ljubiše Damjanovića na mesto prvog trenera, stručnjaka sa velikim iskustvom  i odličnim rezultatima u višim rangovima takmičenja.

Ljudi koji vode klub su svesni da je za uspeh potrebno stvarati i sopstveni kadar, pa imaju plan razvoja mlađih kategorija.

Igrači imaju poverenje u novi projekat jer veliki deo njih je pristao na igre u nižem rangu takmičenja iako ima ponude iz klubova koji igraju više lige. Iz uprave najavljuju da će im osim rezultata na parketu prioritet biti i školovanje kadrova, akcenat bacaju na mlade trenere jer želeda sa decom u njihovim selekcijama rade stručno osposobljeni ljudi.

Nekoliko kola pre kraja Letnje lige Fair Play je već obezbedio učešće u Drugoj Srpskoj ligi. Pauze u treningu neće biti, odmah počinju pripreme za  takmičenje koje im predstoji i veliki su optimisti što se tiče plasmana  u viši rang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.