KBS Naisus – 11 godina rada i uspeha

5. avgusta 2010. goine osnovan je Klub borilačkih sportova „Naisus“. Iako je za prvih 11 godina postojanja deo ciljeva postignut, u klubu se još uvek sanjaju veliki snovi.

 

Iz godine u godinu, KBS Naisus je jačao i ređao uspeh za uspehom. Trenutni bilans medalja je 1.374, od čega su 670 najsjajnijih dok je 378 srebrnih, a 326 bronzanih.

 

Opstali smo i nastavljamo da se borimo punih 11 godina, i pored svih peripetija – promena sale, nedostatka finansija…. To govori o požrtvovanosti kako onih koji su vodili i koji vode klub, tako i dece i roditelja, koji su pružali punu podršku. Bez malo 1.400 odličja i 44 pehara za ekipni plasman, daje nam samo dodatnu energiju da nastavimo dalje. Zacrtanim putem smo bliži još uvek neostvarenim snovima i željama. Preko 400 je onih koji su makar par meseci trenirali i imali tu privilegiju da se nazovu članovima KBS Naisus-a. Verujem da bi danas bilo još i više da nije trenutne situacije usled pandemije. I to će proći pa se vraćamo punom parom u težnji ostvarivanja zacrtanog plana za ovu godinu. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

 

 

Za 2019.god. kao Najbolja pionirka od strane Tekvondo asocijacije Srbije proglašena je Jelena Stevanović. Nažalost je situacija uticala na neodržavanje Balkanskog šampionata prethodne godine. Nadamo se da to neće biti slučaj i ove. Takođe je neizvesno učešće na Evropskom prvenstvu u Portugalu, ali na nama je da izvršimo sve potrebne pripreme. Pored pomenutih uspeha, klub se može pohvaliti i jedinim međunarodnim sudijama (Dejan Živković u borbama, a Nebojša Anđelković u formama) južno od Beograda. Takođe, jedan od članova Upravnog odbora Sportskog saveza Niša je moja malenkost. – rekao je sa ponosom na sve uspehe glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

 

Pomenuti uspesi daju za pravo veliku nadu da će buduća dostignuća samo biti veća i da će KBS Naisus biti mesto gde će se rađati novi šampioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.