Istorijska pobeda KKK Naisa u Bijeljini

Košarkaši klub u kolicima “Nais” su tokom proteklog vikenda nastavili sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS) na turniru u Bijeljini.

Pored niške ekipe na turniru su učestvovali i „Singidunum” iz Beograda, „Dunav” iz Apatina kao domaćin „Bijeljina”. KKK „Nais” je igrao protiv iskusnijih i favorizovanih ekipa – KKK „Bijeljina” i KKK „Dunav”. Posle poraza u prvom meču od domaće ekipe rezultatom 43:28, niški košarkaši smogli su snage i u svom narednom meču uspeli su da savladaju favorizovanu ekipu Dunava iz Apatina (zvaničnog vicešampiona) rezultatom 37:36.

„Nekrunisani kralj vazduha” tokom proteklog turnira u Bijeljini i treći skakač PLS-a, reprezentativac Aleksandar Dinić, nije krio oduševljenje rezultatskim uspehom u Bijeljini.

„Turnir u Bijeljini, kako i celokupno učešće u PLS, usmereno je za promociju košarke u kolicima, ali i sticanju igračkog iskustva, pre svega nas u „Naisu”. Niko nije očekivao pobedu protiv naših sportskih prijatelja iz Apatina, ali smo napravili veliko iznenađenje i pobedili”. – objasnio je „niški Denis Rodman”.

Trener i igrač niškog kluba, Miljan Hadžović, istakao je da su svi igrači dali svoj doprinos ovom istorijskom rezultatu.

„Košarka u kolicima je sportska igra, kolektivni je sport. Jedan, dva ili čak četiri igrača ne mogu sami da pobede. Svako je u mozaiku velikog iznenađenja i pobede nad sjajnom ekipom sa severa Bačke bio važan kamičak. I onaj koji je dao najviše poena, ali i ona rezerva koja je igrala dva minuta.” – rekao je trener KKK „Nais” koji je u krugovima košarke u kolicima prozvan „niški Malik Abes” zbog fizičke sličnosti i temperamenta sa čuvenim francuskim trenerom.

Poznato je da niški klub košarkaša u kolicima ima odlične odnose sa klubom iz Bjeljine koji traju skoro dve godine. U Naisu ističu da su ugošćeni kao retko kada i da se u najvećem gradu Semberije osećaju „kao kod kuće”.

„KKK „Nais” je zahvalan svojim prijateljima iz KKK „Bijeljina” na odličnoj organizaciji, toplom prijemu, nezaboravnom gostoprimstvu, ali i lekciji na terenu.” –   rekao je predsednik KKK „Nais”, Marko Aleksandrović.

 

Rezuzultati drugog vikenda PLS-a:

KKK „Bijeljina” – KKK „Nais” 43:28

KKK „Singidunum” – KKK „Dunav” 54:39

KKK „Nais” – KKK „Dunav” 37:36

KKK „Bijeljina „ – KKK „Singidunum” 46:57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.