IN MEMORIAM: Tomislav Simić (1963-2024)

 

Još jedna tužna vest za košarku stiže sa jugoistoka Srbije. U Nišu je nakon duge bolesti preminuo Tomislav Simić, bivši košarkaš i dugogodišnji košarkaški radnik.

Tomislav Simić je rođen u Đakovici 6. avgusta 1963. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Prokuplju. Košarkašku karijeru je započeo u prokupačkom klubu Milan Toplica 1979. godine. Posle toga je nosio dres Puljanke iz Pule, Kolubare iz Lazarevca, Radničkog iz Beograda, Studenta iz Niša, Bora, Napretka iz Aleksinca, Viner Brokera iz Niša, Goše iz Smederevske Palanke, Morave iz Vladičinog Hana, a karijeru je završio 1997. godine u niškom Studentu.

Bio je član juniorske reprezentacije Srbije 1981. godine, a tih godina je u klubovima igrao najviše rangove jugoslovenske košarke.

Posle košarkaške karijere je jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Junior za koji se njegovo ime i danas vezuje. Bio je trenerski savetnik rumunskog prvoligaša Energi, trener juniora Ergonoma i selektor Univerziteta u Nišu. Bio je član predsedništva Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije od 2007. do 2011. godine.

Poseban deo njegove karijere zauzima period proveden za vreme služenja vojnog roka 1983. godine u Puli. Bio je član Mornaričko-nastavnog centra u okviru koga je formiran odličan košarkaški tim, koji se te godine i takmičio u državnom nacionalnom Kupu i stigao do četvrtfinala gde je poražen od jugoplastike. Između ostalih, jedan od saigrača mu je bio i Dražen Petrović.

Komemoracija Tomislavu Simiću zakazana je za sredu 14. februar  i biće obavljena u prostorijama Sportskog saveza Niša u 13 časova. Sahrana Tomislava Simića obaviće se u četvrtak 15. februara u 14.30h na niškom Novom groblju.

 

 

 

1 Comment

  1. Срђан
    13/02/2024 - 22:38

    Лака му црна земља

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.