I Kinezi žale za “Pikijem”

Tuga nakon vesti o preranoj smrti legende niškog rukometa Vladimira Pikija Stanojevića ne prestaje. On je nakon srčanog udara preminuo u Kini, gde je vodio tamošnji klub Hefei – i to dok je bio na pripremama pred početak nove sezone.

 

Igrači i rukovodstvo pomenutog kluba u kom je “Piki” radio, oprostili su se od svog doskorašnjeg trenera koji je gotovo celu igračku karijeru proveo  u Železničaru, sa kojim je osvojio dva puta Kup i jednom bio vicešamion države. Bio je drugi strelac u istoriji Želje. Sa terena preselio se na klupu, kao trener predvodio je Železničar i Radnički iz Niša, Topličanin iz Prokuplja i Novi Pazar. Kada je reč o inostranoj karijeri vodio je tursku Tašovu, dok je poslednje tri sezone proveo radeći u kineskom Hefeiu, gde je beležio odlične rezultate.

 

Fotografije o tome kako  u Kini odaju počast našem rukometnom stručnjaku, na svojoj Facebook stranici podelio je njegov veliki prijatelj i sugrađanin, Jurica Stanković, koji takođe živi i radi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, kao trener snoubord reprezentacije.

 

foto: fb/Jurica Stankovic

 

          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.