Humano srce kruševačkih „gumara“ (VIDEO)

Fudbaleri kruševačkog Trayala dočekaće u pretkolu Kupa Srbije u sredu ekipu Starog Gracka sa Kosova i Metohije. Iako su u ovom meču popularni “Gumari” apsolutni favoriti, i sve sem prolaza u narednu fazu bi bilo ravno iznenađenju, iz tabora kruševačkog kluba poručuju da za njih ovaj meč nije samo takmičarski već da ima i drugu težinu.

“Ovaj susret, osim takmičarskog imaće i humanitarni karakter, te će tom prilikom biti postavljena kutija za dobrovoljni prilog, a novac koji se prikupi tokom utakmice biće uplaćen humanitarnoj organizaciji “Svi za Kosmet”. Pridružimo se onima koji se bore za očuvanje srpstva na KiM i dajmo podršku srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini”, stoji u saopštenju FK Trayal.

Meč između Trayala i Starog Gracka je u sredu od 16h na gradskom stadionu u Kruševcu. Iz tabora Kruševljana pozivaju sve koji su u mogućnosti dođu i odazovu se ovoj humanitarnoj akciji. Ovim gestom iz tabora kruševačkog kluba još jednom su pokazali da je fudbal mnogo više od igre, a da su ponekad od fudbalskih mnogo bitniji ljudski rezultati.

Podsetimo, ekipa FK Trayala trenutno se takmiči u Srpskoj ligi Istok gde zauzima čelnu poziciju nakon uvodnih pet kola i isto toliko pobeda, dok je ekipa Gracka takmiči u Zoni Jug, gde svoje mečeve kao domaćin igra u Kuršumliji.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.