Goran Stanković, sportski novinar godine u Nišu

Treću godinu zaredom laskavo priznanje pripada novinarima portala www.sportjuga.rs.

 

 

U tradicionalnom Izboru za sportistu godine Niša, Sekcija sportskih novinara proglašava i sportskog novira godine. Novinar portal “Sport juga” Goran Stanković, jednoglasno je izabran za sportskog novinara godine.

 

Goran Stanković u sportskom novinarstvu bezmalo je četvrt veka. Jedan je od retkih sportskih novinara koji je aktivno radio tokom celokupnog trajanja vanrednog stanja zbog pandemije COVID-19. Emisija „Zona sporta“, u produkciji South medie redovno je emitovana na TV Zona plus u Nišu, a u okviru emisije prezentovan je kompletan sažetak niškog sporta u prethodnoj godini, od analize rezultata niških superligaša, preko osvrta na velike sportske manifestacije u gradu do predstavljanja mladih, uspešnih sportista…Pored toga, Goran je jedan od autora  serijala „Lokalni sportski idoli“, ali i karika u timu koja je predstavila veliki broj talenata kroz program „Oni dolaze“ upravo na našem portalu…

 

U „okrnjenoj“ 2020-oj godini, pratio je i izveštavao sa muškog i ženskog fudbala, futsala, muškog i ženskog rukometa, muške odbojke, ženske košarke, košarke u kolicima, stonog tenisa, karatea, kik boksa, tekvondoa, kendoa, tenisa, streljaštva, gadjanja glinenih golubova…

Goran Stanković izveštavao je i sa Naisinog puta do polufinala Čelendž kupa. Posebno  bi trebalo izdvojiti  reportaže sa Madeire.

Naravno da mi ova nagrada znači. Došla je od kolega, a to je svakako najvrednije. Godina na izmaku je zaista bila teška i za sportiste, ali i za nas sportske novinare. Posebno mi je drago jer smo uspeli da niškoj i široj javnosti predstavimo veliki broj mladih ljudi, uspešnih sportista, a uspeli smo da oformimo i školsku redakciju sastavljenu od nekoliko mališana, koji su već naučili prve novinarske korake. Drago mi je da ekipa okupljena oko portala www.sportjuga.rs nastavlja sa priznanjima. Najpre su Bane Ignjatović i Gaga Panajotović dobili laskavo priznanje za izuzetnu studiju o stanju u niškoj košarci, a onda se “titulom najboljeg” okitio i Aca Nikolić, za fenomenalan tekst nastao u bolničkoj postelji… Zahvalnost svima njima, ali i ostalim saradnicima i svakako rukovodstvu i kolegama sa TV Zona plus za bezrezervnu  podršku i u ovoj, ali i u prethodnim godinama. Veliko hvala i niškim sportistima, jer da nije bilo njih i njihovih rezultata, ne bi bilo ni ove nagrade – kaže Stanković.

 

Kolega Stanković je  u 2020.godini  bio aktivan i u Sekciji sportskih novinara Niša,  a izuzetno uspešnu godinu zaokružio je i po pitanju formalnog obrazovanja jer je na državnom Pravnom fakultetu u Skoplju magistrirao na temu „Pravni status sportista od starog Rima do danas“.

 

Nagrada će Goranu biti uručena kada i najboljim sportistima Niša. Žiri sastavljen  od svih dosadašnjih dobitnika priznanja “Sportista godine Niša” i sportskih novinara Niša je glasao i ove godine. Tradicionalnog Sportskog bala neće biti ove godine, ali će svakako biti organizovana svečanost uručenja priznanja uz prenos na niškim televizijama, prema najavama, u utorak od 21 sat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.