FK Palilulac – „70 godina bez adrese“ (VIDEO)

 

Pod motom „70 godina bez adrese“ u Niškom kulturnom centru promovisana je monografija Fudbalskog kluba Palilulac, autora Časlava Sibinovića.

 

Nekadašnji igrač, trener, a u jednom periodu i predsednik kluba potrudio se da kroz veliki broj dokumenata i zapisnika, ali i anegdota i biografija svoj Palilulac predstavi na pravi način.

 

Posebnu naučno-istraživačku crtu monografiji dao je prof.dr Nenad Živanović, dok je moralno-stručna podrška stigla i od Ivana Hadži Đorđevića, koji je i jedan od recenzenata na knjizi. Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Niša, rekao je da je ovo jedno veliko svedočanstvo o razvoju jednog fudbalskog kluba, ali i zapis koji će doprineti da se jedno vreme istrgne iz zaborava. Hadži Džorđević je upravo ponikao u Palilulcu, a dugo godina je bio i kapiten.

 

Sam autor, posebno ističe generacije koje su na sportskom polju bile izuzetno uspešne.

 

Mnoge legende kluba iz tog perioda su prisustvovale promociji, pa je to bila prilika i da se evociraju uspomene. Bratislav Vučković, aktuelni predsednik Gradske opštine Palilula, priseća se svojih igračkih dana.

 

Bata Vučković ističe da je svima njima Palilulac bio druga kuća, iako je to klub, koji je i dan danas bez adrese…

 

U samoj monografiji obrađen je i istorijat fudbala u Nišu, ali su predstavljene i familije i ljudi koji su obeležili postojanje, rad i život Palilulca. Bez pomoći dobrih ljudi, ne bismo imali ni istoriju Palilulca na jednom mestu.

 

Na promociji je govorio i novinar Tomislav Santrač, koji je,  kao hroničar sportskih dešavanja, rekao  da je ova knjiga put kojim život putuje i da predstavlja spomenar sećanja, upriličen sa mnogo ljubavi i pažnje.

 

Priča o prvih 70 godina Palilulca, koji ima dušu, ali je još uvek-bez adrese!

 

 

 

<>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.