Festival dečije košarke u Beloj Palanci (VIDEO)

Osam klubova iz regiona sa po nekoliko ekipa, tačnije 270 malih košarkaša i košarkašica iz Pirota, Zaječara, Svrljiga, Niša, Knjaževca i grada domaćina, priredilo je u nedelju u dvorani Sportskog centra „Banjica“ u Beloj Palanci, pravi sportski spektakl – Mini basket festival.

Devojčice i dečaci trudili su se da pokažu šta su naučili i budu bolji od svojih vršnjaka iz ostalih klubova i gradova, ali njihovi treneri ističu da je takmičenje pri ovim susretima ipak manje važno od prijateljske atmosfere i dobrog provoda.

Iako je, zbog velikog broja budućih  zvezda pod obručem i njihovih trenera i roditelja, oraganizacija Mini basket festivala bila težak zadatak, Bela Palanka se i po treći put, pokazala kao sjajan domaćin.

Ovogodišnji Mini basket festival u Beloj Palanci organizovali su Košarkaški savez istočne Srbije, Košarkaški klub „Mladost“ i Sportski centar „Banjica“ uz podršku opštine Bela Palanka.

Domaći košarkaški klub je, podsetimo, poznat po najvećem broju mlađih selekcija u regionu, tako da je budućnost košarke u Beloj Palanci za sada       obećavajuća.

Inače, Sportski centar „Banjica“ je i u subotu bio na raspolaganju najmlađim sportistima jer je dan pre Mini basket festivala održana završnica Mini-maksi lige u malom fudbalu. Domaćini su s razlogom ponosni što su za dva dana, u sportskom i drugarskom maniru, ugostili 400 devojčica i dečaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.