Epizodom “Kup je Niš” – kreće serijal “Legenda o niškoj košarci” (VIDEO)

“Legenda o niškoj košarci” naziv je dokumentarnog serijala produkcijske kuće “South media” i Sportskog udruženja “Tvrđava” koji od danas možete da pratite na portalu “Sport juga”, ali i na televizijama Zona plus i SOS kanalu.

U šest epizoda više od 70 bivših i sadašnjih košarkaša i košarkaških radnika govori o niškoj košarci, njenim počecima, uspesima ženske košarke, problemima u muškoj, igračima i trenerima, najpoznatijim terenima, turnirima i utakmicama…

Premijerna epizoda serijala nosi naziv “Kup je Niš” i emituje se u susret Kupu “Radivoj Korać” koji je na programu od 14. do 17. februara u Nišu. Niš je grad rekorder po broju organizovanih završnih utakmica ili turnira nacionalnog kupa, u njemu će 17. februara čak petnaesti put neka od ekipa podići pehar namenjen pobedniku ovog vrednog takmičenja.

U epizodi “Kup je Niš” napravljen je osvrt na sve dosadašnje finalne utakmice i turnire odigrane u dvorani “Čair”, a organizatori turnira, bivši akteri i aktuelni igrači i treneri izneli su svoje mišljenje o značaju ove sportske manifestacije za grad Niš.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.