“Dođi na Rovče” i pomozi maloj Nikolini!

Kancelarija za mlade Gradske opštine „Crveni Krst“ obeležaviće 12. avgusta od 16 sati na sportskim terenima „Rovče“ u Niškoj tvrđavi Međunarodni dan mladih manifestacijom “Dođi na Rovče 3″. Sav novac od kotizacija ekipa, kao i dobrovoljnih priloga uplatiće se na račun Nikoline Tasković iz Niša koja boluje od Phelan – McDermid sindroma koji joj ugrožava život i normalno funkcionisanje.

 

Organizatori navode da već treću godinu za redom, na Svetski dan mladih spajaju sport i kulturu, tradiciju, savremenost, humanost i mladost.

Manifestacija Dođi na Rovče organizuje se treću godinu za redom i postala je zaštitni znak Kancelarije za mlade GO Crveni Krst.

„Tokom cele godine smo na usluzi mladima, a posebno svakog 12.08 kada svi zajedno slavimo Dan mladih“, poručuje Milica Selkić, predsednica Kancelarije za mlade GO Crveni Krst.

Pored takmičenja u basketu 3×3, posetioce očekuje i nastup poznatih niških izvođača Emina i Baxtera, nastup KUD Buklija iz Trupala, predstavljanje tekvondo veština od strane tekvondo kluba „Šila“, pevanje tradicionalnih srpskih pesama i brojna druga iznenadjenja. OKK Junior iz Niša održaće besplatni trening za zainteresovane mališane koji budu prisusutvovali događaju.

 „Manifestacija će biti humanitarnog karaktera. Sav novac od kotizacija ekipa, kao i dobrovoljnih priloga uplatiće se na račun Nikoline Tasković iz Niša koja boluje od Phelan – McDermid sindroma koji joj ugrožava život i normalno funkcionisanje“, pojašnjava Milica.

Podršku u organizaciji ovog događaja pruža i sama Gradska opština „Crveni Krst“.

„Pozivamo naše sugrađane da se priključe i da pruže podršku celom projektu. Jako je važno da o mladima govorimo svakog dana, da brinemo o njihovim potrebama, a ono što je najvažnije jeste da svi zajedno učinimo Niš i GO „Crveni Krst“ još boljim mestom za život“, kažu iz Kancelarije za mlade GO Crveni Krst.

Međunarodni dan mladih obeležava se 12. avgusta još od 2000. godine.

Dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i ostala pitanja omladine od 15 do 30 godina starosti.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.