Dečija trka na ledu (VIDEO)

Sezona na jedinom niškom klizalištu polako se privodi kraju i poslednji dani pred otapanje leda zgodni su za demonstraciju novostečenog ili usavršenog umeća.

Zato je Sportsko udrženje „Extreme“omogućilo je dečacima i devojčicama do 15 godina, da pokažu šta su naučili ove godine. Više od dvadesetoro takmičara različitih uzrasnih kategorija, imalo priliku da stane na crtu i brzinskom trkom, kruniše svoje minule sate na ledu. Iako njihovi krugovi nisubili olimpijski već čairski, klizači su ozbiljno shvatili svoj zadatak. Bili su odlični! Po završetku trke i – veoma srećni.

Učesnici takmičenja u brzom klizanju bili su, po starosnom kriterijumu, podeljeni u 5 kategorija – do 6 godina, od 7 do 8 godina, od 9 do 10, od 11 do 12 i od 13 do 15 godina. Prijava je bila besplatna, a takmičenje otvorenog tipa. Svi koji su želeli da učestvuju bili su dobrodošli.

U „Extreme-u“ kažu da su veoma zadovoljni proteklom sezonom i interesovanjem koje su deca, ali i stariji pokazali za savladavanje ovog sporta.

Iako nas je sneg, pred sam početak marta, prilično iznenadio, sezona klizanja u Nišu privodi se kraju. Čairski led uskoro će biti otopljen i ljubitelji klizanja moraće da promene rekreaciju. Ipak, oni koji su najviše uživali, dugo će pamtiti i ovu klizališnu sezonu, jer su je ispratili kako dolikuje – veselo ali borbeno, egzibicionistički, ali za svaku pohvalu – spretno, atraktivno, prijateljski, u spidu, eleganciji i slatko – uz čokoladne mafine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.