Dan osoba sa invaliditetom obeležen u Stonoteniskom domu

Dan osoba sa invaliditetom obeležen u Stonoteniskom domu

Kao i svake godine tako i ove STK OSI Nais je turnirom obeležio 3. decembar – međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Na žalost ove godine zbog situacije sa Korona virusom na turniru su učestvovali samo članovi kluba. Turnir je održan u dve kategorije A i B. A gde su učestvovali iskusniji igrači i B gde su učestvovali početnici.

 

Iako je prvenstveni cilj ovog turnira bilo druženje, njime je omogućeno stonoteniserima da i u ovoj sezoni sa manjkom takmičenja još jednom osete draž borbe za medalju.

 

U kategoriji A najbolji je bio Milorad Jovanović, drugi je bio Miloš Stojiljković, dok su bronzane medalje osvojili Dario Stošić i Nikola Jovanović.

 

U kategoriji mlađih učesnika zlato je  dobio Aleksandar Denčić, srebro Andrej Radulović dok su bronzu osvojili Andreja Stevanović i Slađana Vojinović.

 

U klubu ističu da ova godina koja je teška za sve ljude pa i sportiste, još teža je za sportiste sa invaliditetom.

 

Pošto spadamo u rizičnu grupu morali smo i dodatno da se čuvamo i prdržavamo mera. Ove godine je bilo jako malo turnira. Učestvovali smo na svim turnirima koji su održani ove godine u Srbiji i na jednom međunarodnom u Bugarskoj. Ostvarili smo dobre rezultate na državnom pojedinačnom prvenstvu Srbije, ali i na ekipnom državnom prvenstvu.

Treninge sprovodimo pridržavajući se propisanih mera, neki od igrača i ne treniraju bojeći se ove situacije što je potpuno očekivano. Naši najmlađi članovi vredno treniraju i njihov napredak se i najviše vidi. O

vim turnirom zatvaramo ovu sezonu. Treniramo do 18.decembra a onda sledi pauza do polovine januara, ukoliko u međuvremenu ne dođe do potpune zabrane treninga, nadamo se da neće doći do toga.

Očekujemo da se početkom sledeće godina situacija sa virusom stabilizuje kako bi nastavili sa redovnim aktivnostima i takmičenjima.” – rekao je Bojan Stamenković, predsednik STK OSI Nais, koji se trenutno oporavlja od operacije i zbog toga nije učestvovao na ovom turniru.


Povezane vesti

Jedan sportski dan u SRC “Vlasina” (VIDEO)

Imati modernu i funkcionalnu sportsku halu u kojoj i profesionalci i rekreativci mogu neometano da treniraju zaista je privilegija o

Počinju prijave za novu sezonu futsal i basket “Amater lige” Niša

  U organizaciji sportskog udruženja Koloseum 018 i ove godine nas očekuju dva veoma zanimljiva sportska događaja.   11. po

Radnički doveo desnog beka iz Olimpijakosa

Desni bek Nemanja Nikolić novi je fudbalere Radničkog, a u Niš stiže iz velikog Olimpijakosa saopštili su sa Čaira. Nikolić

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.