Brejk Partizana u Nišu (VIDEO)

Odbojkaši Niša poraženi su u hali “Čair” u prvom meču plej-auta od ekipe Partizana iz Beograda, ubedljivo sa 3:0 (25:20, 25:21, 25:20). Na taj način već je proćerdana prednost domaćeg terena koju su niški odbojkaši imali kao superligaši u donosu na drugoplasirani tim iz drugog po rangu takmičenja.

Niški odbojkaši odigrali su najgori meč ove sezone, bez energije i u strahu. Do 20. poena u setu domaći odbojkaši bi se nekako i držali, ali onda bi totalno pali i neshvatljivim greškama protivniku omoguićili da lako dođe do “brejka”. Iako ekipa Partizana ne bi trebalo da predstavlja bauk, jer se radi o još mlađim igračima nego što su igrači Niša. Beograđani su prvi meč dobili sa pola snage, a već u subotu, na domaćem parketu imaće šansu da udvostruče prednost.

Ruku na srce, igrači Niša imali su takmičarsku pauzu od pet nedelja, dok su protivnici u punom takmičarskom ritmu jer je sezona okončana prošle nedelje. Očigledno je das u crno-beli puni samopouzdanja nakon velike serije pobeda u prvoj ligi koja je nastavljena i u prvoj utakmici plej auta.

Druga utakmica igra se već u subotu u Beogradu i ako trener Dragan Svetozarević ne uspe da “probudi” svoju ekipu, elitni rang takmičenja biće još dalje nego sada.

Do elite će stići ekipa koja tigne prva do tri pobede, a nakon druge utakmice, u subotu u Beogradu, treći meč igra se u utorak u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.