“Bolero” do titule na noćnom turniru “Gornja Toponica 2022” (VIDEO)

Ovog vikenda, organizovana je završnica Noćnog turnira u malom fudbalu “Gornja Toponica 2022”, koji se u istoimenom niškom selu odigravao u proteklih mesec dana. Popularnost ovog sporta, noćnih turnira, vreme koje se nije kvarilo, kao i nagradni fond od ukupno 200 hiljada dinara, učinili su da kroz događaj prođe čak 26 ekipa, a uvertira u veliko finale bila je prepuštena najmlađima.

 

KMF “Gornja Toponica” je takoreći tek osnovan i strategija im je učvrste svoju startnu poziciji, kako bi mogli stabilno da napreduju.

 

Iako je događaj prevashodno sportskog karaktera, GO Crveni Krst, na čijoj se teritoriji odigrava turnir, praktikuje promociju kulturnih vrednosti i, odabirom sadržaja iz narodne baštine, diskretno oplemenjuje glavni program. Tako je bilo i u Gornjoj Toponici. Gradska opština Crveni Krst je, očekivano, i glavni pokrovitelj turnira.

 

Štose tiče rezultata, u finalu su se našle ekipe “Bolera” i “Autoservisa Uroš”. Meč je završen rezultatom 2:2, pa je pobednik turnira rešen tek nakon izvođenja penala. Uspešnija je bila ekipa Bolera, pa je na taj način stigla do trofeja i nagrade od 120.000 dinara. Ekipa “Autoservisa Uroš” je kao drugoplasirana osvojila 50.000 dinara, dok je trećeplasirana ekipa Džetseta osvojila 20.000, oni su borbi za 3. mesto savladali ekipu Aleksinca.

 

Inače, noćni turnir u Malom fudbalu u Gornjoj Toponici održava se tek drugu godinu zaredom, ali organizator ima ambiciju da učini tradicionalnim.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.