Badin Soft IT košarkaška liga: Fazi jesenji prvak, sledi zimska pauza

 

Kao i u starijem i mnogo poznatijem takmičenju Amaterskoj ligi, i u novom takmičenju IT košarkaškoj ligi sledi zimska pauza. Po oceni organizatora, takmičenje je nadmašilo njihova očekivanja i deluje da je svetla budućnost pred njim. Na kraju jesenjeg dela sezone kao lider se izdvojila ekipa Fazi sa samo jednim pretrpljenim porazom, ali je u stopu prati ekipa Ascalab-Webelinx Games koja ima jedan poraz više na svom kontu. Kao pojedinci koji su najviše pokazali u prvom delu ističu se Živanović Miša iz Ascalab-Webelinx Games koji se nalazi na vrhu liste igrača sa najviše asistencija, najviše ukradenih lopti i najvećim sakupljenim indeksom, dok je na drugom mestu na listi strelaca iza Nešić Vuka iz ekipe Fazi koji je lider u tom segmentu, ali i u sekciji igrača koji imaju najviše blokiranih šuteva. Najviše šuteva za tri poena pogodili su Nikolić Nemanja iz Better Collective-a i Mičković Petar iz Codeus-a, po 21 pogodatak, a najviše uhvaćenih lopti u skoku ima Filipović Jovan iz Badin Soft-a. Evo i kraćih izveštaja sa poslednjeg odigranog kola u ovoj godini.

 

HTec Group vs. Codeus 28:35 – muči se ekipa HTec-a u dosadašnjem delu takmičenja da stigne do prve pobede koja ne bi bila nezaslužena, jer momci u belim dresovima zaista ostavljaju srce na terenu. Možda im nedostaje i malo sportske sreće, ali ima još dovoljno utakmica u drugom delu sezone, pa verujemo da će upisati na svoj konto toliko očekivane bodove. Na ovom susretu koštala ih je nešto lošija igra u prvoj četvtini u kojoj je ekipa Codeus-a doššla do prednosti od 6 poena razlike i tu razliku održavala do kraja utakmice. Kod domaćih najbolji su bili Radojčić sa 8 poena i Đorđević sa 6 poena i 7 skokova. U pobedničkom sastavu najviše se istakao Novićević sa 15 poena i 8 skokova, a on je ujedno proglašen i najboljim igračem ovog duela.

 

TraceOne-Diffine vs. Fazi 28:33 – kockala se ekipa Fazija na početku ovog susreta, verovatno okuraženi neigranjem najboljeg igrača domaćih Krstića koji se nesrećno povredio u prošlom kolu. Međutim, IT “Brazilci” su pokazali da su jak kolektiv i nakon prve deonice su stekli dvocifrenu prednost dozvolivši protivnicima svega 2 poena. U naredne dve četvrtine viđena je rovovska borba na obe strane sa jako malo poena, a dosta grešaka. Tek se u četvrtoj četvrtini lider na tabeli “uozbiljio” i zaigrao svoju prepoznatiljivu igru, postigavši 17 poena i preokretom došli do pobede na ovom susretu. Za igrača utakmice proglašen je Stolić koji se istakao sa 8 poena i 8 skokova.

 

Better Collective vs. Badin Soft 51:47 – utakmica koja u mnogome podseća na prvi susret ovih rivala iz prvih nekoliko kola takmičenja. Neizvesna borba do samog kraja, ekipe su se smenjivale u vođstvu nekoliko puta tokom meča i na kraju ekipa BC dolazi do pobede nakon boljeg izvođenja slobodnih bacanja u završnici. Ekipa Badina ovim porazom prekida niz od dve vezane pobede, a ključni faktor na ovom susretu bili su šutevi za tri poena. Domaći su ubacili 6 trojki dok je poraženi sastav pogodi samo jedan šut koji donosi najviše poena u košarci. Kada se na tu brojku dodaju i skokovi domaćina, bilo je neminovno da će pobedu odneti momci u zelenim dresovima. Upravo su ova dva segmenta nešto u čemu dominiraju ove sezone, imaju najdominantnijeg centra Stojiljkovića koji je bio MVP prošlog kola i najbolji igrač ove utakmice sa 7 poena i 12 skokova, kao i najboljeg šutera za tri poena Nikolića koji je na ovom susretu pogodio 20 poena, od čega čak 4 trojke. U ekipi Badina najviše su se istakli Živković sa 15 poena i Filipović sa 21 poenom. Deluje da im je nedostajala pomoć Jovanovića na ovom susretu, koji je u prethodnim bio bitan deo ovog dominantnog tria, ali je na ovom meču podbacio.

 

Ascalab-Webelinx Games vs. Syrmia 45:35 – sigurna igra jednog od favorita za osvajanje titule i nova pobeda na njihov kontu. Sada su na skoru 7-2 i zauzimaju drugo mesto na tabeli. Dominirali su Tričković sa 13 poena i 7 skokova i već standardno najbolji igrač lige Živanović kome je jedna asistencija nedostajala da upiše trip-dabl. Na kraju je meč završio sa 16 poena, 14 skokova i 9 asistencija i indeksom korisnosti 31, što mu je donelo novu titulu igrača kola, čak treću u dosadašnjem delu sezone. U poraženom sastavu čak trojica igrača sa identičnim brojem poena, Dugonjivac, Kocić i Milanov upisali su po 9 poena. Ovo je ekipi Syrmia-e treći uzastopni poraz, sada su na skoru 4-5, te deluje da će im ova pauza prijati i da je naišla u pravom trenutku.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.