Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije realizovala akciju u Bugarskoj

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije realizovala akciju u Bugarskoj

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS) je protekle sedmice,kroz nekoliko treninga mobilnosti u Sofiji i Perniku, realizovala je aktivnosti u okviru Erasmus + projekta „Social Care for Physical Improvement“ – „Društvena briga radi unapređenja fizičke sposobnosti“. Pored ADAPTS-a, partneri na projektu su iz Velike Britanije (Champions factory),  Litvanije (Efectas Group) i Bugarske (BASD).  Cilj projekta je pomoć mladima da steknu nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da nauče kako da ta znanja primene u praksi. S tim uvezi predstavnici partnerskih organizacija su razmenjivali znanja i sticali kompetencije iz oblasti adaptivnog plivanja, kardio fitnesa i  konjičkog sporta za osobe sa invaliditetom.

Predstavnik ADAPTS-a u projektu, dr Bojan Jorgić, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja na ovim prostorima, zadovoljan je kako je protekao trening mobilnosti.

„Predstavnici ADAPTS-a su podelili svoja znanja i iskustva iz oblasti plivanja osoba sa invaliditetom u čemu je tokom godina kod nas dostignuta izvrsnost. S druge strane, usvojili smo i sistematizali nova znanja iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja, sa fokusom na konjički sport i kardio fitnes za sobe sa invaliditetom. Vidici su prošireni, a nove ideje na pomolu.“ – više nego zadovoljno sumira utiske dr Jorgić.

U okviru istog projekta ADAPTS će u Nišu od 24.10. do 28.10.2019. godine organizovati trening mobilnost, gde će pored teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti plivanja oosoba sa amputacijama, neuromuskulrnim oštećenjima, polaznici moći da steknu znanja i iz golbala, jednog od najpopularnijih sportova za osobe sa invaliditetom.

„Biće ovo nova prilika da se sa predstavnicima partnerskih organizacija razmene iskustva i ideje za nove projekte iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja i da se pokaže kvalitet rada ADAPTS-a, koji već nekoliko godina za redom uspešno organizuje seminare iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom uz suorganizaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.“ – navodi dr Marko Aleksandrović, koji je pored dr Bojana Jorgića, predstavljao ADAPTS.


Povezane vesti

Naisa protiv austrijskog Graca u 1/8 finala Čelendž kupa

Rukometašice Naise dobro su prošle na žrebanju za 1/8 finala Čelendž kupa. Protivnik  će biti ekipa HIB handbal iz Graca.

Fer-plej na korak od Druge lige

U utakmicama 24. kola istоčne grupe Prve muške regionalne lige nije bilo iznenađenja koja bi dovela do promena u vrhu

Mađarska na startu grupe C bolja od Slovenije

Na startu grupe C Evropskog prvenstva za žene u košarci u niškoj Hali Čair sastale su se selekcije Mađarske i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.