Aleksinac nagradio najbolje u sportu u 2019 (VIDEO)

Tradicionalna svečanost koja se krajem svake godine organizuje u čast najboljih sportista Aleksinca, ni ovoga puta nije izostala. Dodeljeno je više od 20 priznanja, među kojima su i ona najlaskavija koja izdvajaju kolektive i pojedince.

Očekivano i snažno argumentovano, titulu “Najbolji sportski kolektiv Aleksinca u 2019. godini”, poneo je Košarkaški klub “Napredak JKP”. Ulaskom u Košarkašku ligu Srbije i odličnim partijama u najvišem rangu takmičenja momci iz “Napretka” dokazali su da im i jeste mesto među najboljim klubovima u državi.

Napretku JKP je pripalo i prestižno priznanje “najbolji trener” koje je poneo Nebojša Raičević.

Inače, titule na koje se pred kraj sezone s nestrpljenjem čeka a koje priželjkuju svi sportisti koji su ostavili trag na svom sportskom polju – najbolja sportistkinja i najbolji sportista, ove godine pripale su fudbalerki i atletičaru. Najbolja seniorka u 2019. je Jana Radosavljević koja trenutno igra za nemački Klopenburg, a koja je karijeru gradila od Novog Zelanda, preko niškog Mašinca i beogradske Crvene Zvezde. Najbolji senior među aleksinačkim sportistima je Marko Nikolić, član Atletskog kluba “Napredak”.

Najbolji mladi sportski kolektiv Aleksinca u 2019. godini je Odbojkaški klub “PIN”. Najbolja mlada sportistkinja je Jana Adamović, takmičarka Stonoteniskog kluba “Šumatovac” , dok je najbolji mladi sportista Vuk Petrović iz Džudo kluba “Aleksinac”. Titule najboljih u juniorskoj konkurenciji poneli su odbojkašica “PIN-a” Ema Mitić i košarkaš “Napretka” Luka Jeremić.

Na svečanoj manifestaciji proglašenja najboljih, za najboljeg sportskg radnika u 2019. izabran je Dejan Pavlović iz Ženskog rukometnog kluba “Aleksinac”.

Posebno priznanje Sportskog saveza Aleksinca uručeno je košarkašu Slađanu Stojkoviću koji je tokom svoje bogate karijere branio boje čak 15 domaćih i inostranih košarkaških klubova. Priznanje za životno delo u sportu poneo je generalni sekretar aleksinačkog Sportskog saveza, kao i generalni sekretar Stonoteniskog saveza Srbije, domaći i međunarodni sudija u stonom tenisu – Jovan Živić.

Na listi nagrađenih sportista koji su u godini na izmaku zabeležili sjajne rezultate našli su se Nikola Petrović iz Planinarskog sportskog kluba “Brđanka”, Lazar Stanković, iz Džudo kluba “Aleksinac”, Nenad Milunović iz Fudbalskog kluba “Moravica kao i takmičar Džudo i džiju-džicu kluba “NiF” Filip Trajković. Priznanja su uručena i mladim perspektivnim sportistima koji su tek na početku svojih sportskih karijera, kao i aleksinačkom Savezu za školski sport.

Sada, kada su sumirani svi uspesi i problemi sa kojima se u 2019. suočio aleksinački sport, u Sportskom savezu ovog grada kažu da imaju mnogo razloga da budu zadovoljni i ponosni.

Svi aleksinački laureati zahvalni su svom gradu što im je pružio mogućnost da se bave sportom onoliko koliko je to moguće u jednoj nevelikoj sredini i što je njihov ovogodišnji, a za neke i dugogodišnji napor primećen i javno pohvaljen. I svi se nadaju boljoj sportskoj 2020. godini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.