Tribine, izložbe i promocije posvećene zdravom životu, ženskom sportu, košarci… (VIDEO)

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu u saradnji sa Udruženjem pedagoga fizičke kulture, ali i uz pomoć komande Kopnene vojske Vojske Srbije i Košarkaškog kluba „Marinos“ priredio je minulih dana multimedijalni performans na temu „Fizička aktivnost u 21.veku“.

Na naučno-stručnoj tribini na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu prezentovani su ključni problemi zdravstvenog statusa kompletne populacije u odnosu na psihofizičku aktivnost i zdravlje.

Na samoj tribini bilo je reči o fizičkoj aktivnosti i metaboličkim efektima na zdrav život, o sinergiji uma, duha i tela, o rekreativnoj aktivnosti svih kategorija, sa posebnim osvrtom na predškolce, ali i na uticaj sporta na osobe ometene u razvoju.

Jedna od aktuelnih tema svakako je i uloga žena u sportu, pa je ženama u čast, a pre svega košarkašicama, upriličena i izložba u Klubu Vojske Srbije u Nišu.

Bratislav Đorđević, dugogodišnji košarkaški poslenik, ali i otac Saše Đorđevića, selektora srpskih košarkaša, ukazao je na to što se nacija nedovoljno bavi sportom i na posturalne poremećaje kod dece, ali sa druge strane podsetio i na uspehe naše košarke.

Izuzetno sadržajna nedelja posvećena fizičkoj aktivnosti, zaokružena je prikazivanjem dokumentarnog filma o ženskoj košarci u Nišu iz serijala „Legenda o niškoj košarci“, koji su zvanično najbolji sportski novinari u protekloj godini Branislav Ignjatović i Dragan Panajotović  realizovali uz pomoć Sekretarijata za omladinu i sport Grada Niša i Sportskog udruženja „Tvrđava“u produkciji kuće „South media“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.