Aleksandar Jovanović sjajno započeo novu sezonu u Orhusu (VIDEO)

Aleksandar  Jovanović, nekadašnji golman Radničkog, odlično je startovao u redovima Orhusa u Superligi Danske. Osvojen je bod u gostima, a najzaslužniji je upravo srpski golman koji je odbranio penal u 88. minutu utakmice.

Povremeni reprezentativac Srbije zaustavio je šut  iskusnog veziste Jakuba Poulsena, koji do sada u zvaničnim utakmicama nikada nije promašio penal. Nije tajna da je Jovanović, s druge strane, specijalista za odbranu penala, pa je tako, u dresu Radničkog, u jednoj sezoni, odbranio penale i Zvezdi i Partizanu. Za Zonu sporta ekskluzivno Aleksandar Jovanović skromno je izjavio da pri izvodjenju penala mnogo više zavisi od samog igrača koji šutira penal, nego od golmana.

Aleksandar Jovanović  tako je na najbolji mogući način započeo novu sezonu i najavio da bi u ovoj godini trebalo očekivati nove rekorde u danskom prvenstvu bez primljenog gola.  Nekadašnji golman Radničkog ponikao je na Čairu, branio za nekoliko srpskih klubova, a prošao je i „dril“ čuvenog Dragana Pantelića. Podsećamo, iako je sve vreme bio u timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Jovanović se nije našao u izabranom timu Srbije na „mundijalu“, koji je naša reprezentacija završila već u takmičenju po grupama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.