Aleksandar Dinić predvodio Nišlije do nove prvenstvene pobede

Na „domaćem“ terenu u Velikoj Plani u okviru turnira „Trofej Velika Plana 2021“, čije su se utakmice bodovale za šampionat Srbije u košarci u kolicima – Prvu ligu Srbije (PLS), učestvale su tri ekipe: KKK Nais – Niš, KKK Singidunum – Beograd i KKK Soko – Beograd. Singidunum je važio za favorita na turniru, što je prošlogodišnji šampion pokazao pobedivši oba rivala.

 

Utakmica sezone, odigrana je između KKK Nais i KKK Soko, za drugo mesto na turniru i (najverovatnije) treće mesto u PLS u sezoni 2020/2021. U najzanimljivijoj utakmici prvenstva, najveću pobedu u svojoj istoriji ostvarili su niški košarkaši. KKK Nais  kontrolisao je celokupan tok utakmice, pa je dva minuta pre kraja rezultat bio 47:36. Ipak, kako to uvek biva kada je košarka u pitanju, triler završnica nije izostala pa je u poslednjih 24 sekunde rival prišao na samo pola koša zaostatka, što nije bilo dovoljno za preokret. Utakmicu karijere odigrao je povremeni reprezentativac Srbije, Aleksandar Dinić, koji je sa 20 poena bio najefikasniji i najbolji igrač utakmice.

 

 

„Presrećan sam zbog pobede, veoma tesne, ali se njoj ne gleda u zube. Bili smo dosta nervozni, promašili smo puno otvorenih šuteva, ali nismo odustajali bodrili smo jedni druge. Ovo je moja najbolje odigrana utakmica u karijeri, drago mi je da se to desilo u poslednjoj utakmici sezone, protiv velikih rivala iz Beograda“ – rekao je Aleksandar Dinić.

 

 

 

KKK Nais – pobedu posvećuje OŠ „Ivo Andrić“

 

 

Ovim turnirom KKK Nais kompletirao je sezonu u Prvoj ligi Srbije. Napravljen je rezultatski iskorak, ostvarena je pobeda više nego prošle sezone, i (najverovatnije) osvojeno treće mesto. Pored velikog uspeha podatak za ponos je da su gotovo svi igrači izdanci jedinog kluba košarke u kolicima na jugu Srbije.

 

„Ponosim se što sam kapiten ove ekipe. Nismo se predavali ni kada su nas na kraju prošle sezone napustili najbolji igrači i reprezentativci Boban Stanković i Filip Jovanović. Od dolaska u salu OŠ Ivo Andrić sredinom marta – sve se promenilo nabolje, imamo savršene uslove za trening, okrenuli smo se sebi i trenirali pod kontrolom trenera prof. Miljana Hadžovića. Pobedu posvećujemo OŠ Ivo Andrić, jer je ovo i njihov uspeh.“ – rekao je kapiten Bratislav Kostić.

 

 

Velika Plana – sjajan domaćin

 

 

Turnir Trofej Velika Plana 2021 po prvi put organizovan je i odigran u subotu 29. maja u Sportskoj dvorani u Velikoj Plani. Utakmice na turniru se boduju za tekući šampionat Srbije. Turnir je organizovao Sportski savez opštine Velika Plana (SSOVP), pod pokroviteljstvom Opštine Velika Plana, a u saradnji sa Savezom košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) i KKK Nais, a uz podršku Turističke organizacije Velika Plana (TOVP).

 

„Zahvaljujem se predstavnicima rukovodstava Opštine Velika Plana, Turističke organizacije Velika Plana, a posebno glavnom organizatoru turnira  na sjajnoj organizaciji i toploj dobrodošlici. Čestitam mojim momcima na uspešnoj sezoni. Ovaj uspeh je još veći imajući u vidu da smo poslednje dve utakmice odigrali bez četvorice igrača“ – rekao je trener KKK Nais, Miljan Hadžović.

 

 

Nais – Singidunum 39:69 (8:18, 12:19, 8:16, 11:16)

Dvorana: Sportska dvorana u Velikoj Plani;

Sudije: Avramović (Niš), Zdravković (Niš), Cvjetičanin (Apatin);

Nais: Hadžović 10, Stevanović Orelj 19, Šimandli 2, Kostić (kap.), Kato, Lazarević 2, Nonković 14, Dinić 2;

Singidunum: Gorunović, Gojković, Živanović 5, Likić 16, Ćirković 26, Cvijanović, Vezmar 4, Pajević 18.

 

 

Singidunum – Soko 79:44 (19:08, 18:12, 20:11, 16:13)

Dvorana: Sportska dvorana u Velikoj Plani;

Sudije: Avramović (Niš), Zdravković (Niš), Cvjetičanin (Apatin);

Singidunum: Gorunović, Gojković, Živanović 13, Likić 2, Ćirković 28, Cvijanović, Vezmar 6 , Pajević 24;

Soko: Rabrenović 2, Maksimović 20, Plazačić 12, Đorđević 4, Mitrović 6.

 

 

Nais – Soko 47:46 (12:9, 14:15, 11:09, 10:13)

Dvorana: Sportska dvorana u Velikoj Plani;

Sudije: Avramović (Niš), Zdravković (Niš), Cvjetičanin (Apatin);

Nais: Hadžović 11, Stevanović Orelj 8, Šimandli, Kostić (kap.) 4, Kato, Lazarević, Nonković 4, Dinić 20;

Soko: Rabrenović, Maksimović 17, Plazačić 15, Đorđević 4, Mitrović 10.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.