AKL Plej of: Izmene, Medvedi, Sparsi i ?

Proteklog vikenda odigrane su druge utakmice četvrtfinala plej-ofa Amaterske košarkaške lige Niša. Kada se pogledaju rezultati stiče se utisak da su favoriti zabeležili očekivane i ubedljive pobede, ali nije bilo tako na terenu.

KKKKK Kolibri su čvrstom odbranom dugo odolevali jakoj ekipi Izmena, jednom od prvih favorita prvenstva, međutim, desetkovani odsustvom par bitnih igrača ipak nisu mogli da izdrže napade protivnika koji je u svojim redovima imao fenomenalnog Raičevića (indeks korisnosti 26, bez promašaja je šutirao sa linije slobodnih bacanja kao i za dva poena, dok je ubacio i pet trojki, imao četiri skoka i dve asistencije). Zbog svog preciznog šuta, a i po stilu igre, organizatori su mu nadenuli nadimak Dirk Novicki Amaterske košarkaške lige.

Ono što je Raičević Izmenama to je i Kantar Niškim medvedima. Dvostruki ol-star igrač koji igra svoju treću AKL sezonu najavio je košarkašku penziju na kraju ove sezone i daje sve od sebe kako bi je završio trofejom. Pomogao je u pobedi nad Munjama indeksom 24, upisao je 18 poena, devet skokova i 12 asistencija, a tripl-dabl mu je umakao za samo jedan skok.

Dragonsi su se vratili u igru i izjednačili na 1:1 u seriji sa Kraljevima. Bio je to meč na kome je postignuto 26 trojki, po 13 na obe strane, a utakmicu su obeležili preokreti i velika borbenost obe ekipe.

Najuzbudljiva plejof serija bila je između ekipe Tvrđave i ekipe Sparsa. Na kraju je u korist niških „mamuza“ presudio katastrofalan šut formalnih domaćina sa slobodnih bacanja (13/29) kao i za tri poena (1/24)!!! Uz ovakve procente šuta jednostvano nije moguće dobiti nijedan meč čak ni na amaterskom nivou, pa je jedan od favorita pre početka sezone svoje učešće završio već na prvom stepeniku doigravanja.

Nakon majstorice saznaćemo ko će biti četvrta ekipa koja će se priključiti Medvedima, Izmenama i Sparsima na F4 koji se prvi put igra u ovom formatu, a zakazan je za 11. i 12. maj u OŠ „Dušan Radović“ u Nišu.

REZULTATI:
Kraljevi ove igre – AKK Dragons Aleksandrovac 62:82
AKK Tvrđava – Sparsi Niš 54:56
KKKKK Kolibri – Izmene 61:84
Munja Trans – Niški medvedi 56:75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.