Akcija “Stop! Svi na sport” još jednom oduševila školarce (VIDEO)

Jedna od najlepših i najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija u Nišu u kojoj učestvuju učenici četvrtih razreda osnovnih škola i ovog proleća uspešno je realizovana.

„Stop! Svi na sport“ ponovo je okupio đake, njihove nastavnike, roditelje, ali i profesionalne sportiste, policajce i predstavnike grada koji su, od 21. do 23. maja zajednički bili angažovani na realizaciji ovog velikog projekta. Tako je park Čair, koji je inače prostor za rekreaciju niške dece, ovih nekoliko dana bio, čak i u prepodnevnim satima, ispunjen igrom, smehom, gromkim navijanjem i aplauzima.

Takmičenje je trajalo 3 dana i u njemu je učestvovalo dvadesetak ekipa koje su nosile nazive škola koje predstavljaju.Među njima se, po prvi put, našla i Specijalna škola „Bubanj“.

U finaleje ušlo deset najboljih timova koji su dali sve od sebe da zauzmu što bolju poziciju. Njihov zadatak bio je težak ali zanimljiv – da što uspešnije savladaju svaki od postavljenih poligona koje su za njih pripremili treneri popularnih niških sportskih klubova. To znači da su se školarci oprobali u odbojci, atletici, gimnastici, streličarstvu, orijentiringu, igri memorije i slagalici, a po prvi put su imali i tekvondo kao takmičarsku disciplinu.

I dok su mališani, sportskim žargonom rečeno, ostavljali srce na terenu, policajci su dali sve od sebe da rezultati budu pravilno izmereni i zabeleženi i da u duhu tolerancije, borbenog ali sportskog ponašanja i fer-pleja, na kraju igre pobedi najbolji.Uzgred su im postavljali i po neko pitanje iz bezbednosti u saobraćaju ali su, takođe, iznenadili dečake i devojčice, dozvolivši im da uđu u policijske automobile i isprobaju zvučne signale marice, što je izazvalo opšte oduševljenje.

Iako su igra, druženje i učenje pravila bezbednosti prvenstveni cilj ove akcije, podrazumeva se da niko nije ravnodušan prema pobedničkom postolju, pogotovo jer su učesnici motivisani vrednim nagradama – vaučerom u iznosu od 5000 dinara za kupovinu u sportskoj radnji za prvo i sportskom opremom za drugo i treće mesto. Zato su svi pokušali da budu prvi, ali je, na kraju igre, pobednik samo jedan, a to je, ovoga puta,Osnovna škola„Dušan Radović“.

Na drugom mestu našla se ekipa Osnovne škole „Ivo Andrić“.Trećeplasirani su branioci titule sa prethodnog takmičenja, mališani iz Osnovne škole „Ćele kula“ koji su ujedno bili glavni favorit prolećnog dela smotre u 2018.

Oduševljenje i pozitivnu energiju koju ništa bolje ne stvaraod igre i fizičke aktivnosti, đaci su preneli i na svoje nastavnike.

Organizatori akcije „Stop! Svi na sport“ su, kao i prethodnih godina, Sportski savez Niša, Policijska uprava i Školskom upravom grada.

Akciju je, pod sloganom „Jer igramo u istom timu“, podržala banka Sosijete Ženeral, a čitav događaj realizovan je pod pokroviteljstvom grada Niša.Tako je, i sedmi po redu sportski susret niških osnovaca – četvrtaka, uspešno priveden kraju, u atmosferi koja nagoveštava još bolje jesenje izdanje ovog sjajnog spektakla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.